Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan élitek az életet...

Hogyan élitek az életet immáron két gyermekkel?

Figyelt kérdés
Ha őszinte akarok lenni, én nagyon kiborultam az elmúlt 5 hétben. 5 hetes a kislányom és 2,5 éves a fiam. Állandó lelkiismeret furdalásom van, hogy egyikkel sem tudok 100%-ban foglalkozni. A legrosszabb az ebéd utáni alvás megoldása. A kisfiam velem alszik el, elég neki 5 perc, de legyek bent amíg elalszik. Viszont, ha a pici sír, akkor nem tud elaludni. Volt, hogy fél órán át nyugtattam a picit, hogy ne sírjon, hogy le tudjam tenni a nagyot, aki szintén sírt, hogy álmos és menjünk aludni. Nem tudok két felé szakadni, de nagyon bánt, hogy nem tudom megoldani a helyzetet. Sokan mondják, hogy majd kialakul....de mikor? Hogyan oldottátok meg pl. az ilyen helyzeteket, mint az altatás?
2011. jún. 17. 13:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálunk pontosan ugyanez volt a helyzet. A lányom 2,5 éves elmúlt amikor a fiam született.

A déli alvást úgy oldottam meg, hogy mind a két gyereket magam mellé fektettem. Amikor a nagy elaludt, a picivel kisettenkedtem.

Most 9 hónapos múlt a fiam és a mai napig egyszerre alszik a két gyerek délben, persze külön szobában. Ez a 2 óra a nap legnyugisabb időszaka.

2011. jún. 17. 14:07
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem ezért sem lett kicsi korkülönség,a mikor fiam 2,5 éves volt, örültem ha túléltem egy napot csak vele:-))))
2011. jún. 17. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:

Két év van a gyerekek között. Nemes egyszerűséggel magam mellé vettem mindkettőt és együtt aludtunk. :-)

Amikor a fiam megszületett, neki aztán teljesen mindegy volt, hol alszik, így simán tudtam a nagyobbal foglalkozni, miközben a kicsi aludt az ágyában vagy a mózesben és azzal könnyű volt oda vinni, ahol épp voltunk. Mesélni is lehet a nagynak úgy, hogy a kicsi közben ölben van, játszani is lehet úgy vele. Ha kellett, a kicsit kendőbe kötöttem, úgy az se sírt és a nagyobbal is tudtam foglalkozni.

Amúgy egy öthetes babával mit kell annyit foglalkozni? Ideje nagyrészét átalussza. Én igény szerint szoptattam mindig, sokat voltak ölben, ha ébren voltak, de hát órákat alszik egy ilyen pici baba, két etetés meg peluscsere között az ember baromira ráér a nagyobbal foglalkozni. Nekem nem volt annyira nehéz, mint ahogy sokan mondják, lehet és nem vagyok túl problémázós alkat, nem tudom, de nem kaptam idegbajt akkor sem, amikor az alig pár hetes kicsivel meg a kétéves nagyobbal napokra egyedül maradtam, mert a férjem sokat utazik, ilyen a munkája. Egyedül az esti fürdetésnél kellett kicsit zsonglőrködni, de az is gyorsan kialakult.

Fel a fejjel, ne görcsölj, minden szépen kialakul, csak vedd könnyedébben, mert akkor nem csak neked, a gyerekeknek is könnyebb lesz.

2011. jún. 17. 14:10
 4/10 anonim ***** válasza:
nálunk is pont ez a korkülönbség. akkor fektetem a nagyot, amikor a kicsi éhes(szopik), a nagy lefekszik, mi mellé a nagy ágyra, ha szerencsém van, akkor a pici is pont bealszik. ha nem, akkkor őt kihozom.
2011. jún. 17. 14:11
 5/10 anonim ***** válasza:

nálunk ugyanez a felállás,annyi különbséggel,hogy lányaim vannak.

nekem az alvásnál van a legegyszerűbb dolgom,mert még 2évesen rászoktattam,hogy egyedül aludjon el.viszont állandóan mehetnéke van,és nem érti meg hogy a picinek még más a napirendje.

2011. jún. 17. 14:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Én is próbáltam már, hogy bemegyek a kicsivel a nagyhoz és úgy alszunk el, majd kijövök a kicsivel. Háát, a nagynak nem igazán tetszett, de egy idő után elaludt. Igazad van, sokat alszik egy ilyen pici baba, kivéve az enyémet...:) én még ilyet nem láttam, alig alszik valamit napközben. Ma pl. reggel 9-től ébren volt 13.00-ig. El sem hittem, ja, és nagyon sírós baba. Szerintem hasfájós is.
2011. jún. 17. 14:16
 7/10 anonim ***** válasza:

jó kérdés .-)

most 3 van de nem olyan kaotikus a dolog

a kicsi 5 hónapos

egyszerűen próbálom úgy alakítani h mindenikek jó legyen, nekem is :-)

alvás : mellre teszem a kicsit is és mind a 4en lefekszünk aludni a nagyágyba no ez bevált már akkor is mikor csak ketten voltak lassan addig toltam az evést h mikor a nagy alszik akkorra a kicsi is álmos legyen jelenleg mind a 3 alszik :-) én is aludnék de nekem nagyon meleg van most :-(

pl a kicsi séta/játszozás alatt alszik

vagy megoldás h előbb a kicsi alszik el aztán a nagy

játék meg: a kicsi is velünk társasozik mi játszunk és a kicsi meg próbál hozzánk mászni (persze még csak hátra felem halad:-))))

mesét simán hallgat a kicsi is persze a színes könyvet akarja elérni de nem baj kap valami más akkor

háztartás :

"segít" a nagy és közben a kicsi ott van hordozóban közben beszélgetés lát minket és akkor nyugton van most h szeret hason lenni lerakom a földre ahol vagyunk

kb ennyi most éppen

2011. jún. 17. 14:17
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálunk a nagy 4 éves a kicsi 9 hónapos.

Feszülten éltem meg a kezdeti időszakot én is számtalanszor éreztem azt,hogy nem tudok többfelé szakadni,mára persze kialakult a napirend,egyszerre alszanak délben,a kissebb pár perc alatt elalszik,a nagyobbal kell egy picit beszélgetni,foglalkozni.

Jó ez a kialakult napirend,egészen fellélegezhet az ember!

Nálatok is kialakul,kitartást addigis!

2011. jún. 17. 14:18
 9/10 anonim ***** válasza:

szia

nekem 2 év 9 hónpos a nagy és 2,5 hónapos a kicsi.

én mindig a babát rakom le először aludni a hálószobánkban mózesben, aztán átmegyünk a naggyal az ő szobájába(őt nem kell alttani, csak énekelni neki)utána visszamegyek a hálóba, mellettem a mózesben a kisbaba, én meg netezek. ha megébred(sokszor előfordul), akkor egyből tudok cselekedni, hogy a nagy ne ébredjen fel.

de egyébként tényleg pokol, én is meg szoktam őrülni:)

2011. jún. 17. 14:40
 10/10 anonim ***** válasza:

nálunk 27hónap van a két fiu között, a kicsi most mult egy éves.

az első hónap kicsit nehéz volt- pont az időegyeztetések miatt, de a kicsinek nagyon jó napirendje lett már a második hónapban- így mondhatni eléggé gyorsan és egyszerűen belerázódtunk a mindennapokba. Eslő hónapban anyukám sokat segített- mai nagyon jó volt. Utána már ment minden egyedül is.

Ha olyan van, hogy az egyik fiut a mama elviszin egy napra, szinte már unatkozok egy gyerekkel! ;-)

Most várjuk a harmadik bébit- én nem izgulok miatta!

2011. jún. 17. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!