Milyen a rend a bölcsödében? Másfél évesem menni fog, mire számítsunk? Hányszor alszanak, esznek, és hogyan? Minden érdekel.
Szerintem ez attol fugg hanyra viszed a picurt. Kisfiamat 9-re viszem igy o reggelit mar nem kap hanem itthon reggelizik velem. 9-tol delutan 3-ig van bolcsibe es nallunk ez a rend:
10-kor gyumolcost kapnak
11:40-kor van ebed. Nagyon jo es valtozatos szokott lenni. Sok parolt zoldseget kapnak, heti egyszer van csirkehusi es heti egyszer van marhahus vagy disznohus es penteken hal. Fozelek melle van virsli, kolbasz... Kapnak neha desszertet is (rizspuding, palacsinta, valanilia puding gyumolccsel...)
Ezutan alszanak. Van egy kulon jatszoszoba azoknak a gyerekeknek akik nem tudnak/akarnak aludni es ezeknek itt meset olvasnak, epitokockaznak... Senkit nem eroltetnek mert akkor csak sirnak es felverik a tobbi babat/gyereket. Ennek meg nem sok ertelme van.
Valtozo, hogy ki mennyit alszik.
Az uzsona 15 orakor van ezt meg megszokta enni a kisfiam vagy hazahozzuk mert eppen evesidobe toppan be a ferjem ( o megy utanna). Keksz, joghurt, turo, szajtos-uborkas, sonkas-paradicsomos... szendvics szokott lenni. Kaptak parszor pogacsat, sajtos vajas kiflit... Ez is valtozo szokott lenni.
Ha jo ido van akkor delutan es delelott ebed elott is ki szoktak oket vinni. Van a bolcsinek sajat kis jatszotere par csuzdaval, hintaval, ugralo gumivarral, homokozoval... Lattam par triciklit, kisautot, futomotort, hintalovat, ughogy van mivel szorakozni boven.
Nallunk kell kalapot tenni a kistaskajaba a csereruha melle mert ha nincs kalap nem viszik oket ki. Sajnos en jartam mar igy mert reggel a szariton felejtettem a kalapot es ramcsorogtek telefonon, hogy hol a gyerkoc kalapja mert nem tudjak kivinni. :( Megkerik a szuloket, hogy kenjek be otthon oket naptejjel mert lehet egybol mennek ki ha jo az ido reggeli utan. Ok viszont meg egy reteget rakennek a gyerkekre de azert kell otthon bekenni mert alltalaban ezeknek kell fel ora mire jol beszivodnak es hatnak. Ugyhogy kalap es naptej kotelezo. Popsitorlot es pelust ok adnak nekunk nem kell vinni. Kispoharat kellett vinni neki amibol iszik, ket valtasruhat, ha baleset tortenik. Minden nap van neik valami erdekes programjuk ami lekoti oket. Nallunk hetfon torna van. Ilyenkor zenere tornasznak, ugralnak, vannak kis ugrallo varak szivacsos matracok. Kedden es csutortokon szoktak festeni, rajzolni, gyurmazni szoval muveszkedni. Szerdan pancsolas van. Ilyenkor egy nagy medencebe vizet szoktak tolteni (csak nagyon pici vizet) es telrakjak tengeri allatokkal, hajokkal es korbe ulnek a medence kore es pancsolnak, jatsznak. Ilyenkor jol jon a csereruha. :) Penteken sutes fozes van. Ilyenkor kekszet gyurnak vagy valami sutit, feldiszitik es uzsira ezt eszik meg. Multheten kulombozo szinu zseleket keszitettek. Nagy muanyag tepsibe voltak es ezzel jatszodtak, ismerkedtek. Nagyon edik voltak kepek is keszultek ahogy a zselet probaljak megfogni meg szettapicskolni. Kulombozo formakat kivagni belolluk de kozben finom is volt... :) Szoval sok erdekesseg van es ne felj megszokja majd a picur. Van boven ami lekosse oket. Kisfiam nagyon sokat fejlodott es imad bolcsibe jarni. 16 honapos. Viszont az elejen keszulj fel eleg sokszor lesz beteg. Ez nem konnyu sajnos. Par honap kell mire az immunrendszere megerosodik.
Nagyon szivesen. Nehez ez egy anya eleteben de meglatod minden a legnagyobb rendben lesz. Minden kezdet nehez.
Kisfiam februarban kezdte a bolcsit es meg nem tudott onalloan enni. Ott tanult meg. Itthon en mindig etetoszekbe raktam de a bolcsibe van egy hatalmas alacsony asztal sok kis szines szekkel es ekorul ulnek a kicsik es ugy esznek. Akinek nem megy segitenek termeszetesen, ez nem gond a gondozok ott ulnek es figyelnek rajuk. De nagyon hamar eltanuljak egymastol. En mar 14-15 honapos kora ota nem etetem a fiamat egyaltalan es nem en tanitottam ra. :) Fozeleket, joghurtot kikanalazza a szendvicset meg harapja. Egyszer eppen en mentem utanna 3-kor es lattam, hogy kanalazza a joghurtot. Na, azota nem etettem itthon hanem a kanalat a kezebe adtam es csodak csodajara bekanalazta szo nelkul. Persze meg kerul belolle az ellokere, olebe, foldre de mar nagyon ugyes. Ugyhogy ne aggodj ha nem is eszik meg teljesen egyedul par het alatt megtanulja. Osztonzik nagyon egymast a gyerekek. Eltanuljak egymastol gyorsan. 15 honapos koraig vittem neki a csoros poharat mikor szolt a gondozo neni, hogy ne cipeljem hiaba mert ugyis abbol a poharbol akar inni amibol a nagyobbak isznak. Igy azota sima muanyag poharbol iszik. Ezt is ott tanulta. Ugyesek ezek a picurok. :) Az alvas miatt meg ne aggodj. Tobb gyerkocot is latok aludni az alvo szobaba amikor en viszem a kisfiam. Tehat akik korabban kezdenek azok egyertelmu, hogy elfaradnak. Emiatt nem lesz gond. Ha latjak, hogy faradt nem kinozzak. Szunyal majd delelott meg delutan is. Nem minden picur egyforma, ezt ok is tudjak es nem a te gyereked lesz az elso meg az utolso. :) Nalluk az elejen az volt pl. a gond, hogy egyaltalan nem akart aludni, tul uj volt minden, a hely, a gyerekek az izgalmas jatekok, hogy le sem hunyta az elso heten a szemet. Delutan 3-ra ugy nezett ki mint egy piros szemu kis zombi. :) Ahogy ferjem betette az autoba elaludt es este 9-ig semmit nem tudtunk vele csinalni. Persze 9-kor kipattant a szeme es ejjel 12-kor meg szaladgalt. :( Aztan probalja az embemer ilyenkor reggel 8-kor ebreszteni. Nehez idoszak volt de a masodik heten mar sikerult ott aludni es visszallat a rendes rend es azota este 8-tol alszik ismet. Ugyhogy ilyenre lehet szamitanod kell. Kicsit bezavar majd a napirendbe a bolcsi.
Minden jot nektek es remelem hamar beszokik a picur.
Nálunk fél8-8 körül van reggeli. Olyankor már mindenki ott van. Utána játék, vagy mondókáznak, vagy tornáznak, vagy mesét olvasnak nekik. Amihez kedvük van. 10 körül tízórai: kis gyümölcs, vagy gyümölcslé, utána ha jó idő van kimennek az udvarra. Ebédkor bemennek. Utána alvás. Ébredés után uzsonna, játék, hazamenetel. De valahol fennit is van a neten a bölcsink napikrendje, mindjárt megkeresem. Ja mikor elkezdett a fiam bölcsibe járni, ő sem tudott egyedül enni-inni és nem volt gond. Napok alatt megtanult, könnyű volt, mert utánozni akarta a többieket.
Itt van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!