A lányom most 14 hetes. A nagyszülők szerint már most próbálkozhatok gyümölcs, zöldség adásával. Szerintetek nem túl fiatal még?
jujjj ez nagyon dúrva volt Utolsó!!!És mi van ha nem tud szoptatni????manapság csak az ANYA ,aki szoptat?????
De 4-5 hónapos kora előtt nem adnék semmit,ha tápszeres,ha anyatejes akkor sem...
Előbb olvasni kellene, anyucik!!!!!!
A tápszerrel sem rontja el a gyereket, viszont ha azt nem ad neki, a gyereke szó szerint éhen és szomjanhalt volna már régen.
Tápszeres babáknál már 4 hónaposan el lehet kezdeni a kóstoltatást. Szerintem a gyerekorvosotok sem fog mást javasolni. Azt a pár hetet már kibírjátok.
Kezdheted őszibarackkal, almával, ha már adagokat eszik, a mostani javaslatok szerint mehet bele egy fél háztartási keksz. Utána jöhet a répa, krumpli, sütőtök....
Nos, akkor az én gyerekem halt volna éhen éhen, mert nem volt elég a tejem, szoptattam én is, de ha nem volt elég, hagyjam sírni és ne adjak neki tápszert, hogy lakon jól?!
Elég szomorú az a tény, hogy csak az az anya, aki legalább 2-3 éves koráig szoptatja, örüljön neki, hogy van elég teje és maradjon csendben!
Igaz én már válaszoltam a kérdésedre, el lehet kezdeni, az én lányom ennyi idős volt amikor elkezdtük, semmi baja, jól eszik, nem válogatós és nem kövér, nem allergiás.
Kezd almalével, 3-4 napig, majd ha nem vettél a babádon észre semmit, akkor mehet az alma húsa is, majd a krumpli, barack, répa....de azt te döntsd el, ha még úgy gondolod ráér, akkor várj vele 1 hónapot, hiszen az már nem sok idő. A háztartási kekszet és a babpiskótát nem ajánlom, helyette babakekszet vegyél, de azt még 5-6 hónapos korában ráér bevezetni.
Amúgy a kérdező írta, hogy tápszeres a babája.
A kérdező vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
Úgy döntöttem, hogy gyümölcsök kóstoltatásával fogom kezdeni.Több napig ugyan azt ízleltetem vele, míg el nem érjük a 4 hónapot, és ki tudjuk próbálni az üveges papikat.
Remélem nem fogok ártani vele, mert a védőnő szerint 6 hónapig várni kéne, de oly sokan kezdik előbb a hozzátáplálást...
megnéztem a táblázatot a kiskönyvben, mesterséges táplálásnál, de csak annál 3 hónapos kortól javasolja a gyümölcsök stb bevezetését, vegyes táplálásnál 4 hónapos és csak anyatejesnél írja a 6 hónapot.
Mivel a te gyermeked mesterségesen táplált, már rég elkezdhetted volna.
És az a címe a táblázatnak az egészséges csecsemő táplálása és a kiskönyv közepén van, úgyhogy megbízható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!