Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan működik a hozzátáplálás...

Hogyan működik a hozzátáplálás hosszú távon?

Figyelt kérdés
Kb egy hónapja kezdtük a hozzátáplálást, a nagykönyvek szerint. Levek, aztán pépek, szépen fokozatosan. Naponta két adag, egy délelőtt, egy délután. Ma azt olvasom, hogy egy éves korig maradhat ez a rendszer, két szilárd étkezés. Ez kielégíti a baba igényeit? Ameddig csak lehet, szeretném szoptatni, de azt sem szeretném, ha éhezne.
2009. márc. 22. 16:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom de az én gyerekem 9 hónapos és farkas étvágya van. Reggel tejcsi, majd tízórai 200g gyümi ebéd 200g főzelék, mostanában rákapott a repetára,másfél óra múlva még 100 g főzi, délután 200 g gyümi 2 óra múlva egy baba joghurt este vacsi tejpép 130 ml fürcsi után tejcsi. Szóval így lakik jól kb 1 hónapja, így nem kel fel eset8-tól reggel 7ig. Nem tudom, hogy a te babád mennyit eszik de ha éhes úgyis látod rajta és akkor adj neki többet.
2009. márc. 22. 16:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Mi is pár hete kezdtük el a hozzátáplálást és amit te irsz úgy eszik az én babám is.Igaz ő 5 hónapos.A nagyobb babáknak (7-8 hós) szerintem az első válaszoló válasza a helyes, csak reggel és este van tejcsi , napközben szilárd étel. De tudni fogod mit igényel a babád (nem irtad hány hónapos), mert a tejed elöbb utóbb nem fogja fedezni a tápanyagszükségletét. De fokozatosan álljatok át a napközbeni szilárd kajcsira, elöször még szoptasd ameddig van tejcsid, majd mindkettőt egy egy étkezés alkalmával.Mindig a kostóltatás után szopiztasd majd és igy elöbb utóbb kivált majd több étkezést.
2009. márc. 22. 17:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez babája válogatja. Az enyém már 11 hónapos, és hiába próbálom etetni, nagyjából 50 gr-ot eszik meg egy alkalommal, és kifújt. De vannak olyan napok, amikor ennyit sem hajlandó. Még szopik inkább. 11 kg, és nem tűnik éhesnek. Szóval szerintem figyeld, hogy ő hogy kívánja, felesleges más babákkal összehasonlítgatni.
2009. márc. 22. 18:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Inkább a babád igényeit nézd, ne a nagykönyvet.

Lányom szépen evett, de mivel éjjel is kelt néha 3x enni, változtatni kellett. Most 9 hós, reggel 8-kor szopi, 10-kor gyümi, 12-kor főzi, 15-kor cici, 18-kor főzi, majd fürcsi után 21-kor cici, és hajnalban 4-5 között cicizik egyet.

2009. márc. 22. 18:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi is egy hónapja kezdtük a hozzátápit, és a babámnak elég a kétszeri szilárd étel, úgy, hogy emellett 4x szopizik (hozzád hasonlóan én is várok még a teljes kiváltással, mert szerintem fontos még neki a tejci). Reggel 7kor csak anyatej, tízórait nem kap. 11-11.15 körül főzi, majd 12kor szopi (van, hogy csak egy cici kell neki, de olyan még nem volt, hogy ne kelljen, pedig jó nagy adag főziket eszik). du. 3kor csak szopi, majd 4kor gyümi (itt felcseréltem, hogy az esti 7 órai szopizáshoz elég tejem legyen, de ha neked bőven van, akkor adhatod először a gyümit és utána szopi). Este 8tól reggel 7ig alszik, nem éhes. A babád úgyis jelezni fogja, ha nem elég neki. Bízz benne!! :-)
2009. márc. 22. 21:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Kisfiam most hét hónapos. A szilárd étkezéseket úgy időzítettem, hogy két szopi közé essen félúton, akkor inkább adjam szopi előtt és utána közvetlenül szoptassam meg?
2009. márc. 23. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!