Bella, Abigél vagy Elvira? Melyik név a legszebb/melyiknek a legszebb a jelentése?
Abigél (női név)
A név eredete
Héber eredetű bibliai név.
A név jelentése
Az apa öröme.
A név gyakorisága
Igen ritka.
Névnapok
február 9. (névnap)
Becenevek
Abi, Bibi
ELVIRA
női keresztnév
Eredete: nyugati gót, Elmira,
Jelentése: akit az ereklye megvéd
Névnapok:
február 10
március 6
március 9
augusztus 25
*BELLA
- olasz-spanyol eredetű;
- jelentése: szép.
Abigél
és szerintem egy név jelentése majdnem mindegy, persze az tök jó ha szép a jelentése, de soha senki nevét nem az alapján ítélik meg hogy mit jelent, hanem hogy hogy hangzik
Bella !
Az Abigélről a regény/film jut eszembe.
Az Elviráról pedig a MÁV.
És mit gondoltok az "Adél" névről? (ADÉL
- német-francia eredetű; jelentése: nemes.)
Szia,
én Elvira vagyok, szeretem a nevem. Nem ritka, de nem is túl gyakori, szinte mindenki elsőre megjegyzi (sok ember között mozgok). A MÁVos poént hallottam párszor, de nem jellemző. Hangzásra nekem nem tetszik a nevem, de azt szeretem benne, hogy lehet becézni, viszont a teljes név elég komoly, így nem égek be hivatalos helyen.
Én Izabellát adnék a gyerekemnek, de az Adél is jó.
Ja, egy nyelvész mondta, hogy a vezetéknév és a keresztnév lehetőleg vegyes hangrendű legyen együtt, úgy hangzik igazán jól. Pl. magas hangrendű vezetéknévhez mély hangrendű keresztnév, ugyanígy fordítva. Pl. Sebestyén Balázs (magas-mély).
Nagyon jó kis gondok ezek :)))) Én imádtam neveket keresni.
A lányunknak Nagy Barbara lett a neve. Szerintem jól hangzanak ebben az egyforma magánhangzók, nem?
Későn jutott eszembe a Tamara, az jobb lett volna, mert lehet, hogy a Barbie-val fogják csúfolni szegényt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!