Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos kisfiamnak ma...

4 hónapos kisfiamnak ma kibújt az első foga! Mikor vegyek neki babafogkefét?

Figyelt kérdés
2009. márc. 22. 15:44
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Most. Innentől kezdve lehet szoktatni a fogmosáshoz.
2009. márc. 22. 15:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2009. márc. 22. 15:55
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
De jó az én babám is 4hónapos és neki is jön a foga menyi idön belül jött ki nyűgös volt.
2009. márc. 22. 16:32
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Nekem azt mondta a dokinéni, hogy amíg nincs 4 fog egymás mellett és rendesen kibújva, addig felesleges a fogkefe. Ha már jól látszik az első fog, akkor ujjra tekert kis gézzel dörzsöljem át, az is elég, ha van rajta némi lepedék, akkor azzal lejön. Ezzel kezdődik a fogmosáshoz szokatás. Aztán majd lehet venni neki "tanuló" fogkefét. Fogkrémet amíg nem tudja kiköpni, semmiképp nem lehet adni, még akkor sem, ha az van ráírva, hogy lenyelhető... Én is megvettem a fogkefét a kisfiamnak, neki már 2 foga van, aztán gondolkodtam, hogy hogy is álljak neki. Ekkor kértem ki a dokinéni tanácsát.

Boldog babázást!

2009. márc. 22. 16:33
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Másodiknak: kb 2-3 hete látszik az ínyén 2 fehér csíkocska. Nagyon nyálzik és rágna mindent. Az utóbbi 3 napban nagyon nyűgös, de ennyi. Mégcsak az ínye se duzzadt meg. Reggel néztem, nem volt semmi, délelőttre meg már kint volt.

2009. márc. 22. 17:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is olvastam a gézt, de nem engedi a baba. A védőnő a Nenedentet ajánlotta. Hát a nenedentes fogkefe nem jött be, vettem gyerekfogkefét. Azzal engedi, meg a nenedentes fogkrémet használjuk. Nem vettem észre, hogy baja lenne tőle. Egyébként nekem azt is mondta a védőnő, hogyha csak szopik, nem is muszáj fogat mosni. Akkor romlanak a fogak, ha cumisüvegből itatod cukros teával.

De már próbálgathatod, hogy megszokja. A kislányom elég nehezen szokott rá, hogy a szájában matatok.

2009. márc. 22. 18:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Én először csak egy Nuk-os csomagot vettem, amiben egy "buzogány" van, ami szoktatáshoz jó, és egy "fogkefe", aminek gumi sörtéje van. Minden fürdés után "fogat mostunk" vele, jó jéték volt. Aztán a dokinéni nekünk is a Nenedentet javasolta, már vettem babafogkefét is, és minden fürdésnél fogat mosunk.
2009. márc. 22. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!