Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Általában mikorra múlik el a...

Általában mikorra múlik el a babák bandzsítása?

Figyelt kérdés
3 hónaposak vagyunk és a kisfiam egy kicsit még mindig bandzsít. Persze ez már nem olyan, mint újszülött korukban, amikor sokszor teljesen bebandzsítanak. Sok hasonló korú vagy idősebb babánál is látom, hogy egy kicsit még bandzsítanak (sőt, néha jobban, mint a kisfiam), úgyhogy remélem nincs gond.
2009. márc. 21. 09:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem biztos, hogy magától elmúlik. ha iylen problémád van, feltétlenül vidd el szemészetre, ott kezelik! ha később viszed, már úgy marad.
2009. márc. 21. 09:11
 2/11 anonim ***** válasza:

Általába 4 hónapos korig el kellene múljon, de az én babóm már 5 hónapos és még mindig bandzsit, azt mondta a védőnő, hogy még várjunk egy kicsit és ha akkor is bandzsit akkor menjünk el a szemészetre.

Ti még nem vagytok elkésve.

2009. márc. 21. 09:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Kedden megyünk tanácsadásra, rákérdezek majd a dokinál.
2009. márc. 21. 09:38
 4/11 anonim ***** válasza:

Amikor a kisfiam 4 hónapos volt egy icipicit bandzsított még, de 5-6 hónapos korára teljesen elmúlt.

Doktornénink azt mondta abban az időben, hogy a babáknál ez normális és legtöbb esetben kinövik. Bandzsítás azért van, mert 3-4 hónaposan kezdenek el igazán nézni (nemcsak látni, hanem nézni, figyelni), kevesebbet alszanak, és ezzel párhuzamosan kezdik el "használni" mindkét szemüket. Mindkét szem használata nem biztos hogy egyszerre kezdődik, eleinte egyszer az egyiket veszik igénybe, máskor a másikat, attól függően mennyire fárad a szem... kell idő mire hozzászoknak a külvilághoz, az új dolgokhoz.

Van még vmi! Azok a babák, akiknek szélesebb az orrnyergük, náluk is előfordul bandzsítás (kisfiamnál is picit szélesebb az orrnyereg); azért, mert a szemükkel azt figyelik, és vhogy az orrnyereg szinte húzza befele a szemeket. DE ezt is kinövik, amint erősebbek az idegek és képesek hosszan máshova is nézni.

Ha esetleg mégis kell vinni a babát szemorvoshoz, azt fél éves koruk után szokták, előbb nem.

Szerintem ne aggódj!

2009. márc. 21. 10:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Mi a héten voltunk a 6 hónapos fiammal a szemészeten a Heim Pálban, mert mi is úgy láttuk mintha kancsalítana. A doktornő azt mondta, hogy 1 éves korig nincsen kancsalságvizsgálat, mert ilyen korban a babák arcának asszimmetriája miatt látszódik kancsalnak a kicsi.

De megnézheted, hogy lefekteted a kicsit, felkapcsolod a lámpát és ha annak a fénye ugyanoda esik mindkét szemében, akkor nincs baj.

2009. márc. 21. 10:24
 6/11 anonim ***** válasza:

3. válaszadó vagyok

Ezt találtam még:

[link]

Itt is a 6. hónapra írják, hogy kialakul a két szemmel egyszerre látás, a szemek összehangolt működése. "Ekkorra már javarészt elmúlik az újszülöttekre olyannyira jellemző bandzsítás. Még előfordul, hogy a két szem nem megfelelően mozog, de az újszülöttkorhoz képest lényegesen ritkábbak az ilyen esetek."

Olvasd el a cikket! :)

Remélem, egy picit megnyugszol és tudtam segíteni.

2009. márc. 21. 10:25
 7/11 anonim ***** válasza:
mi 6 hónaposan voltunk szemésznél, és meg tudta nézni, hogy kancsal-e. az nem igaz, hogy csak 1 éves kor után nézik a dokik! azt vizsgálják, hogy párhuzamos-e a 2 szem tengelyállása.
2009. márc. 21. 10:33
 8/11 A kérdező kommentje:

Na, alaposan tanulmányoztam a babám orrnyergét és egy picit széles :) Remélem, csak ez okozza a problémát, de azért utánajárunk a dolognak.

Amúgy azt tudja valaki, hogy történik a korrigálása a bandzsításnak? Leragasztják az egyik szemét?

2009. márc. 21. 10:40
 9/11 A kérdező kommentje:

Ezt a lámpás dolgot is kipróbálom majd.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

2009. márc. 21. 10:41
 10/11 A kérdező kommentje:
Igen, a cikket már olvastam, tényleg megnyugodtam egy picit :)
2009. márc. 21. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!