Hogyan tudnám 11 hós kisfiam figyelmét felhívni hogy most az evés ideje van nem a játék?
Figyelt kérdés
Rendszerint az etetőszékbe rakom mikor ennie kell,és amikor már a 4. kanál ételnél járunk, akkor a figyelme elterelődik a függönyre, csapot, figyeli,szöszmötöl....stb. Probálom az étkezéseket csendessé tenni,hogy nyugodtan ehessen,de valamiért olyan hamar elmegy a figyelme az evésről hogy alig eszik!Rendszerint ezen kiborulok! Próbálunk mindig 3-an leülni enni,de nem figyel csak idétlenkedik, így az evésünk mindig idegességbe torkollik! már félek mindig a következő etetéstől,hogy mennyit eszik(és milyen lesz).......Nagyon szépen kérlek benneteket adjatok tanácsokat!előre is köszönöm!2011. jún. 10. 12:01
1/8 anonim válasza:
11 hónapos gyerkőccel csak szép álom legtöbbször a közös, családi evés. Érdemesebb volna őt külön, előtte megetetni, ha az ő pocakja tele van, akkor ti már nyugodtabban tudtok enni.
Ez életkori sajátosság, minden érdekli, mindent szeretne megnézni...
Mit jelent, hogy ezen kiborulsz? Nem lehet, hogy ez is az oka annak, hogy abbahagyja az evést?
2/8 A kérdező kommentje:
Próbáltuk már úgy is hogy külön evett,ugyanezt csinálta! Igen, lehet érzi hogy feszült vagyok.....
2011. jún. 10. 12:23
3/8 anonim válasza:
az enyém is 11 honapos, 3 kanál után a földet nézi hogy milyen játék is jönne jol:) én bekapcsolom a tv-t, megvárom mikor lesz reklám, azt tátott szájjal nézi egy daragig, addig tömöm:)
4/8 anonim válasza:
Az én babámnál katasztrófa volt a hozzátáplálás megkezdése az általad is leírt okok miatt. Én hasonlóan pocsékul éreztem magam hozzád, és a gyomrom összerándult, hogy már megint nme eszik. Próbáltunk új ízeket, formákat mindent de semmi nem vált be. Azt hittem ,hogy komoly gond van a gyerekemmel, pedig nem vele, hanem velem volt. Elhívtam egy alkalmommal a védőnőt, aki kedvesen közölte, hogy azért nem eszik a gyerek ,mert érzi az én feszültségemet. Megmondom őszintén., hogy először hülyének néztem, de aztán rájöttem, hogy tényleg igaza van. Letettem a parát, úgy voltam vele, hogy ha eszik pár kanállal jó, éhen nem hal. Nagyon rövid időn belül megoldódott a gond, és szépen enni kezdett a babám, aki most szintén 11 hós. Őt is minden érdekli, Eleinte adtam neki a kezébe valamit, ami lekötötte, de aztán rájöttem, hogy ez rossz stratégia, mert akkor mindig valami új kell. Ezért a játékot egy kanálra cseréltük. Azt a szájába tette, forgatta, ha nem evett tovább, megunta letette és később újra próbálkoztunk. Egy pár hét alatt odáig jutottunk, hogy most már nem csak engem etet, hanem magát is próbálja, és hát tiszta murc, de már betalál néhány kanál. Próbálj Te is megnyugodni, és fogadtasd el vele a dolgot, hogy amikor evés idő van, akkor nem játszotok, hanem esztek, és aha befejeztétek utána majd játszotok, nézelődtök. Szerintem már ilyenkor jól megértenek bennünket, csak próbálgatják a határaik. De ha következetes vagy, megszokja az evés ütemét, menetét. Lehet, hogy szívtelennek tűnök, és drasztikus a módszer, de a gyerek érdeke hosszútávon az, hogy egyen, nálunk csak ez a megoldás volt jó.
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a 3. válaszolónak!
2011. jún. 10. 12:38
6/8 anonim válasza:
szegény babád :( ne várj tőle többet mint amit meg tud tenni neked!!!!! basszus, tényleg azon idegesíted fel magad, hogy nézi a függönyt?
ne legyél már ilyen, kicsi még, nem tud sokáig egy dologra figyelni. igenis szórakoztasd, énekelj neki, mondókázz és közben etesd. nincs az az egy éves aki egyenes háttal, csöndben, szemét becsukva katonásan megeszi az ebédet
7/8 A kérdező kommentje:
:O
2011. jún. 10. 12:50
8/8 anonim válasza:
Az enyém meg játszik evés közben! Eleinte engem is zavart, de most már nem érdekel. A lényeg, hogy eszik!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!