Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tanítanátok meg egy 9...

Hogyan tanítanátok meg egy 9 hónapos babát, hogy nem szabad harapni?

Figyelt kérdés

Kislányom ha mérges, mert nem engedek neki olyat, amit nem szabad, harap. Pedig még csak 2 kis foga van. Most még nem fáj, de eljön az idő, mikor fog. És időben szeretném még erről leszoktatni.

Hogy tudnám leszoktatni róla?

2011. jún. 9. 22:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha-ha, nálunk is ez van. 16 hós múlt és már szinte az összes foga kint van. A doki azt mondta, hogy ő sem tudja, hogy egyes gyerekek miért csinálják ezt. De én is kíváncsi vagyok, hogy ki mit ír. Nálunk semmi sem jött be. Remélem idővel elhagyja.
2011. jún. 9. 22:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Ó nekem is voltak ilyen gondjaim. Semmi nem akart sikerülni. Egyszer azt találtam ki, hogy én is beleharaptam a keze fejébe, és megkérdeztem tőle, na mi van kislány, miért szisszentél fel? Mert fáj, és összeráncolta a homlokát. Látod, nekem is pont úgy fáj, amikor belém harapol.Többé nem harapdált senkit!
2011. jún. 9. 22:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Nos én hiába haraptam vissza az 1 éves fiamnak, ugyanúgy harap!Már megbeszéltem vele, rászóltam szépen, aztán kevésbé szépen, ütöttem a szájára, rámordultam, besértődtem, "sírtam",elfordultam, épp hogy fejen nem álltam, mégis harap!És nem csak engem, még a hungarocell díszlécet is lerágta a falról az ágyánál!Sőt volt hogy mikor láttam hogy harapna elédugtam a saját kezét, és abba is beleharapott, amin meg is lepődött, de semmi!Már 16 foga van, így nem foghatom a fogzásra!Majd csak leszokik róla!Az 5 éves lányom néha dugiba ráver a szájára mikor nemlátom, ha épp belé harapott!Nemtudsz mit tenni, majd kinövi!!
2011. jún. 9. 22:39
 4/8 anonim ***** válasza:
1. vagyok, én is kb. amit a 3. válaszoló leírt, azokat megpróbáltam és semmi. Nálunk csak engem harap, végül velem van mindig és én nem engedem neki a dolgokat, kvázi rám haragszik csak.
2011. jún. 9. 22:41
 5/8 A kérdező kommentje:

Jajj-jajj... nem épp ilyen "biztató" válaszokat vártam. :-)

Mindenesetre én is ki fogok próbálni mindenféle praktikát, hátha valami nálunk működik majd.

Köszönöm szépen a válaszokat. Remélem még ír valaki valami biztatót.

2011. jún. 9. 23:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Most van abban a korban, hogy erti a nem szabad kifejezest es figyeli, hogy mi a reakciod, ha megis csinalja. Legy turelmes es ne engedd neki, ha kell 100szor mondd el, hogy nem szabad. Ha most megtanulja, hogy komolyan gondolod, akkor kesobb sem lesz gond.
2011. jún. 10. 00:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Lehet a lányom más "harapdálós" kategóriába esett, de ő is állandóan belém harapott puszta játszásból 9 hónaposan. Úgy vettem észre az tetszett neki, hogy felszisszenek és mondom, hogy nem szabad. Aztán amikor belém harapott úgy csináltam, mintha észre sem venném. Semmi szisszenés, semmit figyelem. Most egy éves, de már nem csinálja.
2011. jún. 10. 09:42
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen nektek is.

Azt már mondom neki, hogy nem szabad, remélem egyszer csak megérti, hogy mit jelent.

Talán egy fokkal könnyebb lenne, ha játékból harapna, de sajnos méregből.

Szép napot mindenkinek!

2011. jún. 10. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!