15 hónapos körüli babátok mond már valami értelmeset?
:)
Na az én fiam sem beszél, most az első színtiszta szót mondta,hogy auttttóóó, de azóta is percekig kell könyörögnöm neki, hogy mondja, gyakorolja :)
Mond egyébként mindenfélét, apát, meg kakas, mindenfélét, amihez kedve van, de amihez nincs kedve azt egyáltalán nem, letojja, mit akarok... Anyát nem mondott még, mikor kb 100x egymás után elmondja, hogy ata ata ata( apa), mondom mondjad most azt, hogy anya, kiröhög és elszalad :P
:)))
Szia
16 honapos lesz 14.en a lanyom.
Ezeket mondja
baba- baba
pa-apa
ajja-anya
szisza-cica
baby-baby
daddy-daddy
szee-szeretlek vagy ha szeret valami ennivalot
kee-kerem
sziii-szivesen
gyee-gyere
hamma-ha enni ker
puuu-ha bekakilt
vava-kutya
jo-jo- jo
szia-szia
a nemet meg csak mutatja a fejevel
megmutatja hol az okos feje hol a szep haja hol a pocakja a popsija a koldoke es a mucusa.
he kerem utanozza a pacit a nyuszit es a kutyat
tapsol ha tetszik neki valami es papazik ha bemegyunk a boltba (nem mindig es keni kell, hogy csinalja)
ellenben meg nem megy egyedul, csak a butorok mellett, de ez a labtartasanak is betdhato, mert nem all biztonsagosan.Meg keszul a gyogycipoje, remelem attol konnyebb lesz az allas es elindul egyedul is :)
A fiuk alltalaban kesobb beszelnek.
Ma mondta a vedono, hogy eleg ha 18 honapos kora korul kezdi el mondani az elso szavakat.
Mondta, hogy eleinte lehet hogy, csak az elso 2-3 betut fogja mondani, de majd megtanulja a teljes szot is :)
Meg lemaradt, hogy mondja, hogy
tessek az teee
es ha mondom Neki valamire, hogy nem szabad azonnal ravagja, hogy de!
ha mondom Neki, hogy rossz vagy erre meg azt, hogy Te :)
mar most latszik sosem fog feleselni :D
A 16 hónapos lányom ezeket a szavakat mondja:
papa, mama, baba, kell, nem, apa, kád, be
vaú-kutya
bú-boci
kuk-kuki
kuku-kakas
hamm-ennivaló
A fiúk később kezdenek el beszélni, ne aggódj, lehet 2 évesen folyékonyan fog beszélni. Az előző válaszoló gyermekére kíváncsi vagyok, mennyire beszél folyékonyan ennyi idősen.
az anyem is folyamatosan beszel, csak legyen ember aki megfejti :D
2 napja pl tok kinaiul beszelt.Neha nemetul pl :)
de ha akar valamit kozolni akkor a mar leirt szavakbol probalja ossze rakni.
Nem mond mondatokat csak 1-1 szot azt is a leirtak alapjan :)
a szeretleket (szee) hasnzalja a legtobbet, mert kapott egy babat es azt olelgeti mindig es mondja neki, hogy : szeee :)
A fiúk később beszélnek. Nincs lemaradva a fiad. És az se baj, ha egy ilyenkoru lánybab is még itt tart. Einstein 4 éves korában még nem beszélt:).
Vannak babák akik hamarabb elkezdik. Személyes véleményem szerint sokat számít a motiváció. Van akit főleg a mozgás érdekel, más meg szeretne közelebbkerülni a felnőttekhez. Teson nagyobbik kislánya egy évesen már vagy 100 szót ismert, rövidebb mondatokat is mondott. Muszály volt megértetnie magát a 6 "értelmes" felnőttel:). Az öt évvel fiatalabb iker hugai két és fél éves koruk után tudták ugyanezt, mivel ők jól elvoltak egymással.
Az én babámat is "komoly" felnőttek veszik körül:). 13 hós. Ha valamit nem értek bosszankodik:). Nagyon cuki! Ő viszont sokmindent ért. Szerintem hamar fog beszélni, mert megpróbál résztvenni a beszélgetéseinkben. Pl. mondja a férjem: "tapsoljak a más sikerének?"Erre ő tapsolni kezd. Mondom: megyek fürdetni, megfogja a kezem és veszet a fürdőszobába. Mesélem a páromnak, hogy milyen cuki volt a játszótéren, erre megismétli. És kutyanyelven is megpróbál komunikálni:)).
Nem tudom, ismeritek-e a viccet:
Az anyuka és az apuka kétségbeesetten veszik tudomásul, hogy fiacskájuk, aki két éves, egyetlen szót sem beszél. Próbálkoznak mindennel, hiába. Hároméves, még mindig nem beszél. Négyéves, még mindig nem mond semmit. Már egészen beletörődnek, hogy a gyerek bizony néma, amikor ebédnél a gyerek megszólal: Édesanya, ez a mai leves egy kissé sótlanra sikerült.
A szülők felugrálnak örömükben és kérdezgetik: kisfiam, te gyönyörűen beszélsz, hogy-hogy eddig még nem szólaltál meg?
Hát azért, anyuka, mert eddig minden rendben volt.
Nagyon tetszik a vicc :)
Az én lányom 16 hónapos, és nem beszél. Én nagyjából megértem (sikongatás, mutogatás, max vau-vau :))))
De tudom, hogy ha majd elkezd beszélni, abba sem akarja hagyni :) Most is gagyarászik itt mellettem, csak még nem lehet érteni :)))) Imádnivaló :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!