Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy az ismerőse...

Miért van az, hogy az ismerőseim az első baba után nem vágynak másikra?

Figyelt kérdés

Sok anyukával találkozok,akikkel szinte egy időben szültem(8 hónapja) és már olyanokat mondanak,hogy ő nekik nem kell második,meg hogy ez az egy is kitesz kettőt stb....

Mi meg alig várjuk már h legyen tesó,de persze mi se most azonnal,de már úgy gondoljuk,hogy jövőre jöhetne.

2011. jún. 7. 22:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
22:13-as vagyok, hülyeséget irtam, toxémiás volt.
2011. jún. 8. 01:24
 12/18 anonim ***** válasza:
7hónapja szültem, és nem szeretnék másodikat. Bármilyen indokot mondhatnék-eleven, sokba kerülne, stb.... Vállalom, hogy nem szeretnék több gyereket, és kész.
2011. jún. 8. 06:54
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem sokmindentől függ.Nálam pl úgy volt,hogy az első lányom hasfájós,nyűgös,rossz alvó baba volt és nagyon rossz lett a házasságom is/nem miatta/kemény volt.Én sem akartam kistesót-akkor nem,pedig mindig is 3 babát szerettem volna.Eltelt sok év,új házasság,ami nagyon jól működik,megszületett a kisfiam,aki tünemény,jó alvó,nyugodt,vidám baba,6,5 hónapos és már most tervezzük a kistesót.Persze,ha nem ilyen tünemény lenne a fiam akkor is akarnánk kistesót.Mindenkinél más a helyzet,ami miatt nem akarhatják a babát.Olyannal is találkoztam,ahol anyuka csupán kényelmes volt,vagy nagyon csinos és ezt nem szerette volna elveszíteni-az ilyen jobb is,ha nem erőlteti......
2011. jún. 8. 07:09
 14/18 anonim ***** válasza:

Én sem szeretnék több gyereket. Van egy csodálatos kislányunk, és ennyi nekünk elég is a boldogsághoz. :)

Én meg azokon az embereken szoktam csodálkozni, akik 3, vagy több gyereket is bevállalnak. Komolyan mondom, csodálom őket, hogy hogy bírják. Nekem sincs segítségem a férjemen kívül, ő meg ugye dolgozik. És mindig belegondolok, hogy milyen lenne 2 gyerekkel... hűűű... hát fogalmam sincs! :) Múltkor itt volt egy ismerős 5 éves kislánya. Hát én nem tudtam, mikor melyik gyerekre figyeljek, nehogy baj legyen. :D Szóval nekünk marad az egy baba. :D

2011. jún. 8. 07:58
 15/18 anonim ***** válasza:

szia,

nos ez egy olyan kérdés, ami nagyon ember függő szerintem!! tudod én per pillanat úgy gondolom/érzem, hogy még (vagy egyáltalán??) nem szeretnék tesót. csodás terhességem, pozitív szülés élményem volt, otthon is minden rendben. de kemény családdá gyúrni, egységet teremteni, harmóniát, egy olyan helyet, ahol béke és nyugalom van. nekem ez a cél!! hogy a Férjem és a Fiam egyaránt egy kiegyensúlyozott életet élhessenek és akár tetszik akár (néha) nem ezt nekünk nőknek kell megteremtenünk. én azért nem szeretnék testvért, mert egyenlőre úgy érzem ez most így kerek, ahogy van!! így hárman!! nem szeretnék csak azért babát ismét, hogy legyen testvére a fiamnak, mert nem érzem magam sem érzelmileg, sem fizikailag késznek rá!! akkor szeretnék újra szülni, amikor minden porcikámmal vágyom egy picikére!! nem tudom mikor lesz ez, remélem, hogy eljön az a perc!! minden tiszteletem a Tiétek kedves 2-3-4 vagy akár több gyermekes Édesanyák, felnézek Rátok!!

de nem szoktam ezen enni magam, ha változik jöhet a tesó, ha nem, akkor meg nem.

Ági

2011. jún. 8. 09:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nallunk is marad az egy gyerek, 16 honapos a kisfiam. Nekem csodallatos gondmentes terhessegem volt es konnyu 4 oras szulesem. Engem az riasztott el ami utanna jon. Hasfajos volt a kisfiam 4 honapos koraig le sem tudtam szinte tenni, sokszor a hintaszekbe alaudtam vagy az ulogarnituran o meg a hasamon, segitsegem nulla (kulfoldon elunk, nagyszulok, teso, jobaratok otthon), ketsegbeesett, elveszett, depresszios voltam. Enni nem volt idom es a vegen etvagyam se igy csontsovanyra fogytam. Energiam nulla volt, beteg lettem, elapadt a tejem de elotte meg jol begyuladt a mellem 41 fokos lazzal. Volt olyan napom, hogy annyira remegtem a kimerultsegtol, hogy nem tudtam a gyerekkel felmenni a lepcson (emeletes a hazunk). Aztan szornogtam es szar anyanak ereztem magam. A szorongasom olyan rossz lett, hogy nem tudtam/mertem otthon maradni a babaval egyedul, feltem, hogy meghalok. Nehez volt nagyon es azt mondtam, hogy en ezt soha az eletbe nem akarom tobbe ezt atelni. Most 16 honapos a kisfiam akit imadok, visszajottem dolgozni (szeretem a munkamat, irodai, logisztika). Nagyon jo ismet igy elni, delutan hazamenni, otthon var a kisfiam es a ferjem. Hetvegen programokat szervezni, kirandulni. Nemsokara nyaralni megyunk haza a Balatonra... Ne haragudjatok lanyok de en az eletbe nem kivanok meg egy babat pedig anyagi gondjaink nincsenek, a hazunk is eleg nagy de en valahogy igy imadom az eletemet ahogy van. Senki sem tud felkesziteni arra ami rad var otthon szules utan. Nekem eletem legnehezebb kihivasa volt. Ha kiugorhatnam az elso evet gond nelkul vallanek gyereket. :) Gyonyoruek a tobbgyerekes csaladok de nem nekem lettek kitalalva. :))
2011. jún. 8. 10:47
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó válaszoló, hát megkönnyeztem amit írtál, szóról szóra mint nálunk, csak én nem tudtam volna így leírni.

Azzal egészíteném ki, hogy az első évben a házasságom is megromlott, annyira kimerültek voltunk a férjemmel...

2011. jún. 9. 13:26
 18/18 anonim ***** válasza:
56%

Azért,mert nem vagyunk egyformák.Van akinek jó volt a terhessége,nem volt hasfájós a babája,nem lett depressziós mégsem vágyik több gyerekre.Hogy miért?Mert igy érzi teljesnek az életét,nincs ezzel semmi gond.

Nekem is nehéz elképzelni,hogy valaki nem szereti a töltöttkáposztát,pedig vannak ilyen emberek is:))))

2011. jún. 9. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!