Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vállalhatok baba mellé kutyát?

Vállalhatok baba mellé kutyát?

Figyelt kérdés
4 hónapos a kislányom. Tavaj nyáron elpusztult a kutyám. Amióta az eszemet tudom mindíg volt kutyám. Most is szeretnék egyet, ki is néztem a neten egy kutyust (menhelyi), aki elég nagyra fog nőni. Kicsit aggódom, hogy sikerül-e úgy nevelnem a kutyust, hogy jól kijöjjön a babámmal (és fordítva ugyanez). Akinek van tapasztalata ezügyben kérem írjon! Merjem, vagy inkább ne?
2009. márc. 19. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
szia,2 hónapos babám van,és kutyám is van.egy aranyos uszkár.A babám szobájába egyáltalán nem engedem be,és a ház többi részében mindennap takarítok.Mivel a kutyusom megvolt már egy jópár éve,mikor most babánk lett,nem volt szívünk kirakni szegényt.Ha szépen eltudod különíteni a kutyust meg a picit,szerintem semmi akadálya,de öszintén megvallva,nekem ha nem lenne kutyusom,akarni nem akarnék....legalábbis amig a baba kicsi...szió
2009. márc. 19. 22:00
 2/5 anonim ***** válasza:
66%

Nekem van kutyusom!

Igaz a baba szobájába én sem engedem be, de teljesen nem is zárom el tőle. Mikor hazajöttünk megszagolhatta a kicsit, hogy tudja miről van szó:)), de ennyi. Majd ha nagyobb lesz akkor játszhatnak együtt. Soha nem tudnék kutya nélkül élni, és szerintem egy gyereknek is jót tesz. Amire nagyon figyelj, hogy jó idegrendszerű kutya legyen, hogy a későbbiekben ne legyen probléma.

Mivel menhelyi kutyus, jól teszteld le. De szerintem semmi probléma nem lesz. Csak tényleg oda kell figyelni rájuk!:))

2009. márc. 19. 22:06
 3/5 anonim ***** válasza:
49%

nekem is van a bab mellett kutya. egy mini yorki. a gyerekszoba szintén tiltott terület előtte, bár teljesen nem zárom most már el a gyereket a kutyától (8 hós a fiam). a kutya volt a családban először, de szépen megértette, hogy az új jövevény az én "kölyköm" és nem bántja. Én is megengedtem neki, hogy szagolja meg, mikor olyan 3-4 hónapos volt, de miután a fiam utánakapott, és felemelte egy kezénél fogva (kutya 1,7 kg) azóta igencsak megtartja a3 lépés távolságot...

Azóta manóm már 8 hós, oda van a kutyáért, megszokta "etetni". Ha rágcsál egy kekszet, és ami már nem kell neki odalöki vagy eldobja a vaunak..:) Bírja nagyon a kutyát, rettentően tetszik neki, szívesen megszeretgetném, mert ugye irtó klasz interaktív plüssállat,a mit különben nagyon szert.:)

Viszont, ha lakásban van a kis eb, mint spec nálam is, és az előttem szólókhoz csatlakozva én is csak azt tudom ajánlani, hogy gondos takarítást igényel, mind a kutya rendezése (fürdetés, fésülés stb...) mind pedig a ház rendben tartása. A sétálás is remekül megy együtt is akár (kutya és a babakocsi). Igaz, mi vidéken lakunk, de gondolom városban sem lehet olyan nagy ördöngösség ezt megoldani.

Azt olvastam egyik magazinban...ha jól rémlik a kismamában, hogy ha van a családnak egy kutyája, attól nem kell feltétlenül megszabadulni, ha bab ékezik a házhoz. Úgysem tud az ember olyan precízen agyontakarítani suvickolni mindent, hoyg ne maradjon néhol némi kosz, és a gyerkőc ellenálló képessége is jobb lesz. Gondolj csak bele, ha majd megy a játszótérre, homokozóba, ott mennyi bacit fog összeszedni. lehet, hogy még kutya/macskalamot is megkóstolja, ha nem figyel rá eléggé az ember. Barátnőm kisfiam speciel ezt megtette, sőt kisbaba korában előszeretettel ette le a nemes penészt a virágok földjéről, persze földdel együtt..Győzték elpakolgatni, meg le alufóliázgatni...

2009. márc. 20. 00:17
 4/5 anonim ***** válasza:
NEM-NEM-NEM!!!!! És nem azért, mert baba mellé nem való kutya, hanem azért, mert még pindurka a babád, és ha jól értem, amikor született, akkor már sajnos nem volt kutyusod. Egy kölyök kutyának fogalma sem lesz, hogy mit csinálhat egy babával és Te sem tudod megmondani neki 2 hónaposan, hogy nem puszilgathatja a babád. MENHELYES KUTYÁT SEMMIKÉPP, HISZ FOGALMAD SINCS RÓLA, HOGY HONNAN SZÁRMAZIK, MILYEN NEVELÉST KAPOTT, VOLT-E KAPCSOLATA MÁR BABÁVAL, ÉS AZ MILYEN VOLT. Várj, amíg legalább 1 éves lesz a babód, (bár azt mondják, hogy vagy a kutya, vagy a gyerek legyen min. 3 éves, mire jön a másik), akkor ő már érti nagyjából, hogy mit lehet és mit nem egy pindur szuszival. NEKEM IS VAN KÉT KUTYÁM A BABÁM MELLETT (9 hós), TEHÁT NEM AZÉRT ÍRTAM EZT, MERT HELYTELENNEK TARTOM, HA KUTYA ÉS BABA EGYÜTT VAN!!! Várj még egy picit, és ha lehet fajkutyát és kölyköt válassz! (a fajkutyának ismered a hátterét, tudod, hogy nagy valószínűséggel milyen jelleme lesz, míg egy keveréknél ezt sohasem tudhatod!!!) SZUPER DOLOG EGYÜTT A BABA ÉS A KUTYA!!! :))))))))
2009. márc. 20. 09:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: az előző válaszolóknak is már megvolt a kutya, mire jött a babó! Tudom, milyen rossz érzés kutya nélkül élni :(
2009. márc. 20. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!