Milyen szempontokat vesztek figyelembe amikor eldöntitek, hogy mi lesz a neve a babátoknak?
Nálunk is úgy volt, hogy mind a ketten írtunk össze, aztán a következők alapján szelektáltunk: illik e a vezetéknévhez, hogyan lehet becézni, mennyire gyakori és mi a jelentése (ez nekem számít).
Aztán maradt öt név azt beletettük egy dobozba és úgy húztunk mind a ketten ötször egymás után, hogy közben a pocakomon volt a kezünk. Így leírva tök hülyeségnek hangzik, de a párom ötből négyszer ugyanazt húzta, én pedig négyből háromszor. Így két neve lett és bár nem ezek a nevek voltak a favoritjaim, ma már látom, hogy tökéletesen illik a kicsire.
1. passzoljon a vezetéknevünkhöz
2. se gyerekkorában, se felnőttként ne legyen ciki a neve
3. a név hallatán ne nézzenek értetlenül ránk, rá, hogy akkor ez most fiú, vagy lány név
4. természetesen nekünk tetsző legyen
én egy kicsit komplikált eset vagyok,mert elég sok szempontom volt..!
pl:
- ne legyen már ilyen név a családban
-ne legyen mai elcsépelt név
- felnőttként és gyerekként se legyen neki ciki a neve
-passzoljon a vezetéknévhez
-benne legyen a neve a naptárba
- a születésnapja meg a névnapja ne legyen túl közel egymáshoz
hát elég hosszú a listám..!
a férjem is kiakadt,amikor a neveket válogattuk annó..
1. magyar név legyen!
2. mindkettőnknek szimpatikus legyen
3. szűk családi és baráti körben még nem használja senki
3. a családnévhez is passzoljon
Igen az rossz amikor a szülinap és a névnap közel esik. Nekem április legelején van a szüli közepén meg a névnapom.
Lányomnak év elején a névnap és az év végén a szülinapja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!