Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy másfél éves kicsinek...

Egy másfél éves kicsinek jeleznie kellene már, ha kakilt?

Figyelt kérdés
2011. jún. 7. 12:35
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2011. jún. 7. 12:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem, ráér bőven.
2011. jún. 7. 12:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem még nem. Bár az én egy éves kisfiam úgy jelzi, hogy nyűgös lesz olyankor. :)
2011. jún. 7. 12:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül. Ha érett rá, akkor akár már előbb is szólhat, bár ez ritka. Nálunk is az volt, hogy nyűgösködött, na meg szaglott - illetve sokszor előfordult, hogy láttuk, ahogy nyom, erőlködik, gúvvad a szeme... :) Egyértelmű volt, hogy peluscsere lesz.

Aztán jött egy időszak, amikor szólt kaki után, aztán mintha ezt elfelejtette volna, nem szólt, most megint olyan kedve van, hogy szól, így hamarosan megpróbálkozunk a pelusnélküliséggel (20 hónapos múlt).

2011. jún. 7. 12:58
 5/10 A kérdező kommentje:
ő is nyom,meg szaglik.megkérdezem,kaka van?erre rázza a fejét,hogy nem és elszalad.
2011. jún. 7. 13:00
 6/10 anonim ***** válasza:
nekem is másfél éves, de még nem érett a szobatisztaságra ezért el sem kezdek próbálkozni sem vele, nehogy "megijesszem" vele. szerintem nincs lemaradva semmiről.
2011. jún. 7. 13:02
 7/10 anonim ***** válasza:

Az én fiam is másfél éves, amikor egyértelműen kakált (szaglik, nyomott), megkérdezem: "Van kaka?" ha olyanja van, mutatja is, és bólogat is, hogy itt, igen van, de ha nincs, akkor pont mint a kedves kérdezőé.

Tisztában vagyok vele, hogy én ennyi idősen már szobatiszta voltam, de 34 évvel ezelőtt még kicsit más nevelési elveket vallottak.

Úgyhogy szerintem sincs elkésve, jövő tavasszal pár hét alatt túl leszünk rajta.

2011. jún. 7. 13:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Az én drágám szól (17 hós), de csak utána, ahogy végzett. :)

Már mond pár szót, gondoltam, megtanulhatná azt is, hogy kaka. Amikor kakált, pár napig mondtam neki, aztán egyik délelőtt ő szólt, hogy kaka. Megnéztem és ott volt a pelusban. Szóval előre nem jelzi és néha még pukinál is mondja, hogy kaka. :)

2011. jún. 7. 13:54
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül, bár az én kisfiam kb 16 hónapos kora óta jelzi, hátranyúl a fenekéhez, és szól, hogy kaka. akkor is, ha csak puki volt.

De pl. a lányom, aki csak 3 éves korára lett szobatiszta, soha nem szólt, ha kakilt, vidáman játszott tovább kakisan, akkor is, amikor már nem volt rajta pelus.

2011. jún. 7. 13:57
 10/10 anonim ***** válasza:

16 hós a fiam, ha látom hogy nyom v már szaglik, akkor megkérdezem, hogy van kaka? ő meg bólogat, vagy mondja h kaka (általában, mert előfordul hogy éppen sürgős és fontos játszanivalója van és nem figyel rám/nem válaszol).

Ha pelust cserélünk, akkor szokta mondani, hogy "piszi" és olyankor tényleg nincs sosem nagytermés benne.

De ha olyan kedve van, akor hiába hogy tuti ott a cucc a pelsuban, a kérdésemre csak kópésan vigyorog és iszkiri el... és akkor hiszti is van mert fel bátorkodom venni amikor neki nincs kedve pelusozni.

A lányom 18 hóan jelezte hogy pisi vagy kaka van (utólag), mégis csak 2.5 évesen lett szobatiszta. Igaz, hogy akkor EGY hét alatt éjjelre-nappalra, nulla balesettel. Teljesen magától.

2011. jún. 7. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!