Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7,5 hónapos babámnak babjoghur...

7,5 hónapos babámnak babjoghurtot adtam (humana) délelőtt, estére pöttyösek lettek a kis karjai, és picit az arca is. Allergia?

Figyelt kérdés
Az arca, nyaka néha pöttyös szokott lenni, pl.melegtől, vagy a nyál, esetleg gyümölcs csípi ki, de máshol nagyon ritkán. Mondjuk utaztunk autóval, melegben 2 órát, jól bírta, semmi gond nem volt amúgy, de lehet hogy csak a meleg? holnap megyünk orvoshoz, de addig is érdekelne a véleményetek. Amúgy ez szombaton volt, azóta majdnem teljesen elmúlt. Ja, és még valami: az egyik bébidesszertben, amit evett, tejszín volt.
2011. jún. 6. 15:59
 1/10 A kérdező kommentje:
...bocsi...:) Nem babjoghurt, hanem BABAJOGHURT!
2011. jún. 6. 17:13
 2/10 anonim ***** válasza:
A melegkiütés a hajlatokban jelentkezik, nem az arcán!Az arcon megjelenő piros pöttyök inkább ételallergiára utalnak.Ha a szája körül van csak, akkor lehet a nyálától.Egy darabig ne adj neki ilyesmit, én most pihentetném a helyedben az összes tejterméket.Nagyon érzékeny a babák bélrendszere, sokan várnak egy éves korig a tejtermékek bevezetésével, hogy ne alakuljon ki allergia.Ha el is múlt, az is azt jelzi, hogy a joghurttól volt, és most, hogy már nem kapja, a kiütés is elmúlt.
2011. jún. 8. 08:41
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!Én is pont ezzel vagyok gondban,az én kislányom tejérzékeny,és nem tudom,hogy véletlenül kapott olyat amiben van tej,vagy amikor kocsival mentünk nagyon leizzadt és amiatt lett tiszta kiütés a karja.

De szerintem is szüneteltesd a tejterméket,és később próbáld meg újra.Ha megint kiütéses lesz,akkor érdemes orvoshoz vinni.

2011. jún. 8. 08:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy amikor azt írtad, hogy délelőtt kapta, és estére lett pöttyös, akkor egyből a joghurtra gondoltam.Az én babám ha nem bír valamit, mindig estére jön ki nála, csak ő begörcsöl tőle, nem kiütéses lesz.Mindig délelőtt kapja az újdonságokat, mégis estére jön ki, de szerencsére ez ritka.Ha egy baba nem bír valamit, aznap mindig kiderül.
2011. jún. 8. 08:55
 5/10 anonim ***** válasza:
az én babámnak ix elöször az arcán jelentkezett a tejallergia, a nap kiütés a nyakon, háton..
2011. jún. 8. 11:46
 6/10 anonim ***** válasza:
A humanás "joghurt" neve tejdesszert, babatejből van, ami nem HA-s. Simán lehet ettől pöttyös, ha még nem vezetted be neki az ilyeneket.
2011. jún. 8. 13:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Bocs, tejből van, hogy milyen tejből azt nem tudom, de tejkészítmény.
2011. jún. 8. 13:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Az az érdekes, hogy már máskor is adtam neki, és akkor semmi baja nem lett. Egy ismerősöm azt mondta, ha tejallergia lett volna, hasfájás is tuti lett volna. Nem tudom. Az arcán nagyon minimális volt, az mindig szokott lenni, nyáltól, baracktól...stb. Inkább a karja volt nagyon olyan. Köszi a válaszokat!
2011. jún. 8. 14:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok.A babám tejérzékeny gyanús, pedig soha semmi baja nem volt annak idején a tejpéptől sem.Se hasfájás, se kiütés, se hasmenés, semmi!Az egyetlen "tünet", ami felhívta erre a figyelmet, az a hízás lelassulása volt.De annyira, hogy 5 hónap alatt szedett fel egy kilót.Ő most 2 hónapja tejmentesen van.Ezt azért írtam le, mert mi jártunk gastroenterológusnál,és ő mondta, hogy lehet tünetmentes is!Szóval az, hogy nem fájt a hasa, még nem jelenti azt, hogy nem érzékeny rá..és ezt orvos mondta.
2011. jún. 8. 15:22
 10/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére a hízással nincs gondunk, nagyon jól gyarapszik. Lehet, és persze remélem is, hogy egy kicsit én aggódom túl, és csak a melegtől volt ez.
2011. jún. 9. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!