Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik, hogy egy gyerek nem...

Létezik, hogy egy gyerek nem érdeklődő típus?

Figyelt kérdés
Fiam 1,5 éves de az istennek sem köti le semmi sem. Jó persze ez erős túlzás de nagy általánosságban ez igaz. Egyedül az autó tologatás (az is fekve). Ha beszélünk hozzá az nem érdekli, ránk néz pár másodpercre de utána már nem. Így tanítani se nagyon lehet semmire, mert nem figyel. Biztos ragad rá azért valami, hiszen mond szavakat, csinál dolgokat amit tőlünk látott persze de anyaként számomra akkor is ijesztő, hogy nem tudom lekötni semmivel a gyerekem figyelmét. Néha már rossz anyának érzem magam.
2011. jún. 6. 14:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem nem tűnik gyanúsnak. Ekkora korban még igen kicsik, és ne zavarjon, hogy más gyerek mit csinál ilyen idős korában, mert nem egyformák.

Az mi kisfiunk tavaly sulielőkészítőben a tanárnak is feladta a feladatot, az úgy tűnő nem figyelésével, ugyanakkor ő volt az egyik legokosabb a 25 gyerek között.

Ettől függetlenül visszatartottam, hogy fejlődjön az látszólagos odafigyelőkéje is. Javul is, de még fejlődsében van persze. Kiskorában a nevére is akkor hallgatott amikor ő akart, és most is igencsak úgy szeret és arra figyelni, ami számára érdekes. Ez egyéniség dolog náluk, persze fejleszteni kell, nem kallódhatnak el emiatt, és muszály is. De másfél évesen még nem vagytok elkésve. Odafigyelős aggódó anyuka vagy. Foglalkozzatok vele, és ne várjatok rögtön reakciót, ne ellenőrizzétek rögtön. Pl. rakosgatod a szineket formákat, mondjad azokat játszogass, és meglepődhetsz, hogy úgy csinál, hogy oda sem bagózik, és legközelebb tudni fogja. Nem mondani, hanem rámutatva játékosan. Viccesen add elő, mintha te nem tudnád. De azért hagyd magában is játszani, ha szereti, ne idegeld magad a tesztelésekkel még.

2011. jún. 6. 23:48
 12/12 anonim válasza:
Szia kerdezo. Tudom hogy nagyon regi mar,de megkerdezhetem,hogy mi lett vegul? Az en fiammal most ugyanez a helyzet. Vittetek valahova vagy teljesen rendben volt minden? Bocsanat hogy ezzel zavarlak :)
2017. júl. 20. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!