Szereti a babátok a zabpelyhet/zabpehelyből készült pépeket? Mivel készítitek? 110000000000
Kimondottan nem szerette/szerti.
Most 2 évesen sem, pedig többször próbáltam
A múltkor zabpelyhet reggelizem tejje, kért belőle és köpte is ki:-))))
Én zabpehelyből szoktam zabtejet készíteni, nádcukorral édesítem, úgy megissza, vagy tej helyett azt használom főzelékekbe, tejbegrízt is készítettem már vele.
Babakekszet is sütöttem már zabpehelyből, a neten több recept is fent van.
1,5 éves kisfiam mostanában szerette meg a zabpehelykását. Tejben puhára főzöm, és fahéjjal, esetleg reszelt almával elkeverve eszi.
Olyat is lehet, de még nem próbáltam, hogy kétszeres mennyiségű vízben megfőzni a zabpelyhet, és összenyomott főtt zöldséggel összekeverni és kis gombócokat formázni belőle. Ezt szokták a babák szeretni, mert kézzel lehet enni.
Igen, zabkását szoktam neki készíteni, hol fahéjasan, hol karamellásan, vagy belekeverek vaníliás tápszert (mintacsomagban volt), nagyon szereti! Ha utazunk, ezt viszem magunkkal, tuti, hogy eszik :).
1 éves múlt a lányunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!