Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdett el forgolódni a...

Mikor kezdett el forgolódni a babátok?

Figyelt kérdés
Szombaton lesz 5 hónapos a kislányom, és még nem fordult hátról hasra. A hasáról háromszor fordult eddig a hátára, tehát tulajdonképpen meg tud fordulni, de mégse akar. Lusta lehet? A hátán fekve teljesen oldalra fordul, de hasra nem fordult még, és ez engem aggaszt. Nem szeret hason lenni. Miért nem fordul meg?
2009. márc. 18. 14:56
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Ne sürgesd és főleg ne aggódj. Szerintem pont időben van a babád.
2009. márc. 18. 15:12
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
2,5 hós volt mikor hasról hátra fordult és 3 mikor hátról hasra. de nem egyformák...
2009. márc. 18. 15:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 3 és fél hós korától forog oda-vissza, de ez nem jelent semmit, ne hasonlítsd a babádat másokéhoz minden baba más. Ha úgy érzi eljött az ideje ő is meg fog fordulni. Csak ne idegeskedj!
2009. márc. 18. 15:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

a forgolódni alatt azt értem, hogy gyorsan, könnyedén, sokszor egymás után forog ide-oda, ezt 6 hónaposan csinálta az én babám. de pl. hasról hátra 3 és fél hónapos korában is fordult, de azt csak nagyon ritkán.

nincs elkésve a babád.

2009. márc. 18. 15:25
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Nekem is 3 hónapos volt a fiam amikor hátról hasra, majd egyből vissza is fordult.
2009. márc. 18. 15:28
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy bíztattok, nagyon megnyugtató :) azért aggódom különösen, mert áprilisban kell mennünk fejlődésneurológiára, a lényegesen nagy kutacsa miatt. És az, hogy még nem forog, ebben a szituációban elég frusztráló érzés... :(
2009. márc. 18. 15:29
 7/10 anonim ***** válasza:
mekkora a kutacsa?
2009. márc. 18. 15:34
 8/10 A kérdező kommentje:
hát amikor észrevette az orvos 1,5 hónaposan, akkor volt olyan 3 ujjnyi, akkor voltunk agyi uh-n és hála istennek negatív lett. azóta napi 2 csepp vigantolt kell neki adni, és most olyan 2 ujjnyira szűkült össze neki, de még mindig nagy. viszont hozzá kell tenni, hogy ha nincs ekkora kutacsa, akkor valószínűleg agyvérzést kapott volna a születésekor, mert nagyon nehéz szülés volt
2009. márc. 18. 15:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, 3 és 6 hónap között "illik" elkezdeni forogni a babáknak.

gyerek-gyógytornász

(az enyém nyilván 6 és fél hósan kezdett forogni, csak hogy bosszantson :) )

2009. márc. 18. 16:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Kislányom 3,5 hónapossan forgot! De a barátnőmé 6 hónapossan aztán felült,felállt és 10 hónaposan már el is indult,olyan hamar behozta a lemaradást "sőt". Kislányom most 1 éves és még nem jár!
2009. márc. 18. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!