Most melyik a jobb? Sterilizálni és félteni vagy hagyni, hogy megegyen egy kis "koszt"? Véleményetek és tapasztalatotok? Köszi.
Az előző válaszoló nagyon okosan írta. Gondolj bele száz éve hogyan nőttek fel a babák vagy még régebben. Én amire még nagyon figyelek, hogy ne használjak vegyszereket ott, ahol végignyalja a földet, mert az rosszabb, ezért mi természetes tisztítókat használunk.
Csak addig lehet őket teljesen megóvni, amíg nem kezdenek el mászni, akkor meg jobb ha nem hirtelen kapnak nagyobb dózist, hanem fokozatosan. Akkor már úgyis a kezébe veszi a tárgyakat és a piszkos mancsát.
Szia!
Én csak a saját példámból tudok kiindulni.Mikor én születtem, édesanyám fiatabb volt jóval(12 évvel)mint mikor öcsém született.Én koraszülött voltam, mindig minden tiszta volt körülöttem.De nagyszülők kertben laktak, kutyás-macskás kézzel ettem, ettem homokot, (nem permetezett!!) de mosatlan gyümölcsöt és semmi bajom nincs.Öcsém búrában volt nevelve.Mikor mászott akkor minden méteren vagy ha megfogott egy játékot, meg kellett mosni a kezét,amikor már totyogot, akkor is, ha elesett.Ovisan nem ehetett semmit kézmosás nélkül, mindig a nyomában kellett járni.Most 9 éves és folyamatosan beteg, megfázás, influenza, homloküreggyulladás stb.Mi is tervezzük a babát, sajna még nem jön, de nálunk kutya van a lakásban és mellé jön a baba.Segít neki szocializálódni és jobb lesz az immunrendszere is.Persze megfelelő higiénia mellett!!!Mindig megmosom a lábát, ha felhozom,tisztán van tartva, 3 havonta féregtelenítve stb.
Természetes tisztítószerek közül, én ecettel takarítok a legtöbbet meg szódabikarbónával.Lehet venni mosószódát, az is nagyon jó tisztító, az ecet oldja a vízkövet és fertőtlenít.Mosáshoz lehet venni mosodiót.Szerintem nem kell agyonfélteni a gyereket, ha normálisan van takarítva akkor nem kell.Jó mondjuk ne nyalogassa a cipő talpát:D
Én nem nagyo engedném, hogy puszilgassák a kezét, mert még nincs megfelelő védekezőképessége bizonyos betegségekkel szemben, ami az emberi nyálban van.Sose tudhatod kitől mit kap el.A vendégek mindig mossanak kezet, mert ki tudja mit fogdosnak meg.Tarts tisztaságot, de ne neveld búrában a gyereket, azzal neki lesz rosszabb, meg neked is mert kkölthetsz havi 10e-t antibiotikumra.
Boldog babázást!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!