Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A bárányhimlő csecsemőről...

A bárányhimlő csecsemőről felnőttre átterjedhet?

Figyelt kérdés
A kisfiam 11 hós és bárányhimlős lett, sajnos a párom még nem volt himlős, valahol azt olvastam, hogy kicsitől nem mindig kapja el a felnőtt!Valakinek van hasonló tapasztalata?
2011. máj. 31. 08:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ugyanúgy terjed, abban nincs különbség. Nekem hét hónaposan volt bárányhimlős a lányom. Apukája volt már bárányhimlős, mégis övsömör formájában kiújult neki is. Szóval inkább vigyázzatok az érintkezéseknél.
2011. máj. 31. 08:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Mindkét gyermekem bárányhimlős volt februárban. A kicsi 10 hós volt akkor, a nagy 5,5 éves. Apa nem volt gyerekkorban és gyönyörűen elkapta a fiúktól. Így 3 gyermeket ápoltam!!!!
2011. máj. 31. 14:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Természetesen elkaphatja, amennyiben még nem volt.:( Hiába "gyermekbetegség", ezért közöttük terjed inkább, ha egy légtérben tartózkodnak, sajnos, megvan az esélye.
2011. jún. 2. 10:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Én sem voltam még bárányhimlős, így félek is a dologtól.

Amúgy barátnőmnek is övsömörként jött vissza, amikor elkapta a gyerekétől. Úgyhogy sajnos el lehet kapni simán.

2011. jún. 2. 10:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Az igaz,hogy övsömör formájában jöhet elő a bárányhimlő felnőttkorban,de ahhoz legyengült immunrendszere kell hogy egyen annak,akinél kijön a betegség.Barátnőm tavaly volt övsömörös,amikor szoptatott és adott le tejet is,szülés után pár hónappal,akkor még gyenge volt az immunrendszere.

Aki gyerekkorban nem volt himlős,lehet felnőttkorban bizony,pedig azt mondják,gyerekbetegség.

2011. jún. 2. 11:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen !
2011. jún. 2. 11:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Itt le van írva részletesen minden, amit tudni kell a himlőről:

[link]

- Ha még nem volt himlős elkaphatja, hiába gyermekbetegség. Sokkal súlyosabb a felnőttkori himlő.

- Ha már volt himlős, és csökkent a himlő elleni védettsége akkor örvsömör formájában jöhet elő.

2011. jún. 2. 14:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne viccelj, ugyan úgy elkaphatja!! Ráadásul felnőttekre nagyon veszélyes ez a betegség...
2011. jún. 2. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja még annyit, hogy az én férjem sem volt bárányhimlős, ezért, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, beoltattuk a férjemet bárányhimlő ellen. (még időben) ... Így ha a kicsink elkapja, akkor a férjemnek nem, vagy csak nagyon kis mértékben jöhet ki, ami már nem veszélyes...
2011. jún. 2. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!