Most akkor mi a legjobb fogzás ellen? Homeopátia, borostyánlánc, gélek, annyi mindent olvastam már itt, hogy eltévedtem? !
Hű ez tényleg jó kérdés.Mi 3 hónaposak vagyunk,és a kisfiamnak valószínű nem sokára jönnek a kis fogai,mert nagyon nyálzik,és túr a szájában.Én vettem Neki olyan rágókát amit a hűtőbe kell tenni,és amikor szükséges,akkor oda adom Neki.Nem műanyag,hanem ilyen zselé anyag.Persze mondanak itt gélt is,meg minden félét.Szerintem meg hagyjuk,hogy a doki mit fog majd mondani,az lesz a biztos,nem?
Szép napot,jó babázást!:)
Szia!
Mi nagyon szenvedünk a fogacskákkal már régen.
Dentinox gélt és oldatot használunk.
Szia! Nagyon sokféle dologgal lehet csillapítani a fogzás miatti fájdalmat, nyűgösséget.
1. gyógyszerek
Ide tartoznak a különböző ecsetelők, mint a sokat emlegetett Dentinox gél is - ezekkel azért nem árt óvatosnak lenni, mert lidokainosak és allergizálhatnak. Emellett persze lehet adni Panadolt fájdalomcsillapítóként, vagy ki mit használ.
2. homeopátia
Több féle homeopátiás szer létezik. Vannak golyócskák, amiket pici vízben oldva kell a babának adni (pl. Camomilla), illetve létezik kúp formában is (Viburcol). Én személy szerint ezeket használom szívesebben, nem a gyógyszert, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. A homeos szereket érdemes kipróbálni, aztán van, aki esküszik rá, van, akinek nem hat. Ki kell tapasztalni. Nekünk a Viburcol nagyon bevált, bár egy fél is elég belőle, ha egészet adok, teljesen kiüti a babámat, nagyon alszik tőle. De hallottam olyat is, akinek egyáltalán nem használt.
3. természetes dolgok
Ide sorolnám a borostyánláncot, amire sokan esküsznek. Nekünk is van, tény, hogy nem viseli meg a babát a fogzás túlságosan, de nem tudom, milyen lenne a lánc nélkül. Levenni ugyanis nem merem.:-)) Így előttem rejtély marad, hogy ez használ-e.
Használhattok különböző rágókákat, a hűtőrágóka is segíthet, de van olyan pici is, aki nem szereti.
Remélem, segítettem valamit ezzel a kis összefoglalóval.
Ha adhatok tanácsot, először csak rágóka, lánc, aztán ha kell, jöhetnek a homeopátiás szerek. Csak akkor nyúlj gyógyszerhez, ha muszáj.
7 és fél hós, 4 fogacskás kislány anyukája
Türelemmel:-)
Én csak FLP-s Aloe vera acitvatort használtam, kb 4-5 este adtam neki homeos Camomillát..
Sok minden van, mindnekinek más válik be. Próbáld meg bármelyiket, és meglátod, hat, vagy nem. De egyszerre egyet vegyél meg.
Én mondjuk jobban híve vagyok a természetes módoknak, ezért van az FLP, és a homeo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!