Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 és fél hónapos babám érezhet...

4 és fél hónapos babám érezheti, hogy én hol érzem jól magam?

Figyelt kérdés

Anyósoméknál lakunk, és én sem a települést, sem a házat, és sajnos anyósomat is csak nagyon nehezen tudom elviselni. A település kicsi, nincs ismerős. A házban igazán nem lehet elvonulni, mindenhová bejárása van az anyósnak, hiába mondta, hogy melyik szobák kizárólag a mi szobáink. A lakás még nekem is nagyon sötét. Anyóssal meg nem vagyunk egy nevezőn. Elég önző és sértődékeny (és ez nem csak az én véleményem, hanem néhány régebbi ismerősétől is hallottam már).

Ha anyumékhoz megyünk, akár csak pár órára is, észrevehetően mosolygósabb, kipihentebbnek tűnik, könnyebb vele bánni. Ott a lakás tele van nagy ablakokkal, besüt a nap, zöld fákra néz. A városban sok az ismerős, a látnivaló, a tér.

Befolyásolhatják az én érzéseim a babát, vagy ő is érzékeli, hogy a lakás fényesebb, másként viselkedik az ottani mama?

(előtte próbálom nem mutatni, hogy mérges vagy szomorú vagyok)

2009. márc. 17. 11:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát persze hogy megérzik,nagyon okosak ám! Az én lányom 6 hetes volt amikor korházba kellet mennem begörcsölt a gyomrom aznap egész nap sírt le sem tudtam rakni pedig amugy nyugodt baba,estére lettem rosszul mindjárt bent is fogtak biztos hogy azt érezte!
2009. márc. 17. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen! Igen! Igen! Nálunk is ugyanaz van a férjem szüleivel. A babák megérzik az anyukák minden rezdülését. Állítólag annyira ránk vannak hangolódva, hogy érzik. Hiába nem mutatod(
2009. márc. 17. 11:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy megérzi..... Mi 4 hónapot laktunk anyósnál, már az első héten kiakasztott, összevesztünk, mert kerek perec kikötötte, hogy az Anyukám ne jöjjön olyan gyakran, mert egymagamnak kell boldogulni a gyerekkel.... Persze Anyukám nem azért jött, hogy helyettem gondozza a gyereket, hanem hogy unokázzon. Na ugye jól indult az ottlétünk.... 4 hónapig tiszta nyűgi volt a baba, alig volt jó napja. 3 hete költöztünk a saját lakásunkba és azóta egy álom! Alszik rendesen, az utolsó 3 éjszakát átaludta, napközben vidám, jókedvű! Anyukám meg kedvére unokázhat, jön is minden nap!

Nem tudtok esetleg elköltözni, nincs lehetőség? 10 hós kislány anyukája.

2009. márc. 17. 11:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerinem érzi a babád, hogy mit érzel és milyen kedved van. Nagyon fogékonyak ezek a picik az érzésekre, érzelmekre, ő akkor boldog ha anyu is boldog (nekem mindig ezt mondják a barátaim/rokonaim). Ha nem is mutatod, átveszi a rezgésed, ami fölött igen nehéz uralkodni amúgy is. Nekem mindenki azt mondja (mivel én sem vagyok túl jó viszonyban a párom anyjával), hogy a babákban rögzül egy idő után, hogy te kivel hogyan viselkedsz és átveszik. Amit nem szeretnék igazán, mert majd döntse ő el, hogy kivel milyen kapcsolatot alakít ki... de érzik ez biztos!
2009. márc. 17. 11:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Mit tehetnék? Különköltözésre max. nyár végén számíthatok.
2009. márc. 17. 11:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát próbálj meg addig megbékélni a helyzettel, próbálj a babádra koncentrálni, sokat sétálni, jön a jobb idő, biztosan jobb lesz a hangulatod, szinte az egész napot kint lehet majd tölteni a friss levegőn. Hétvégén szervezzetek családi kirándulásokat, hogy akkor se anyóst kelljen nézned, meg a sötét lakást. Mondanám, hogy a párod is beszéljen az anyjával, hogy legyen intim szférátok, legyen olyan szoba, ahová nem megy csak úgy be, hiába az ő háza, de hát sajnos vannak nem túl intelligens emberek, akik nem értik.... Próbálj meg neten is levelezni, ha van időd a baba mellett vagy séta közben ismerkedni, biztosan vannak kisgyerekes anyukák. 10 hós kislány anyukája.
2009. márc. 17. 11:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom a helyzetedet. Nálunk nem véletlenül, 5 év után azután hónapban jött össze a baba, miután a férjem lakrészét elkülönítettük, ideiglenes megoldásként. Sokkal nyugodtabb a kisbabám, amikor nem találkozunk anyóssal, jobban alszik. Így én is nagyon várom a teljes különköltözést, más helységbe, hamarosan sor kerül rá.

Valahol olyasmit olvastam, hogy a babák még látják az emberek körüli energiaburkot (aurát), és ha az nagyon eltér az anyáétól, arra nem jól reagálnak.

2009. márc. 17. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!