4 és fél hónapos babám érezheti, hogy én hol érzem jól magam?
Anyósoméknál lakunk, és én sem a települést, sem a házat, és sajnos anyósomat is csak nagyon nehezen tudom elviselni. A település kicsi, nincs ismerős. A házban igazán nem lehet elvonulni, mindenhová bejárása van az anyósnak, hiába mondta, hogy melyik szobák kizárólag a mi szobáink. A lakás még nekem is nagyon sötét. Anyóssal meg nem vagyunk egy nevezőn. Elég önző és sértődékeny (és ez nem csak az én véleményem, hanem néhány régebbi ismerősétől is hallottam már).
Ha anyumékhoz megyünk, akár csak pár órára is, észrevehetően mosolygósabb, kipihentebbnek tűnik, könnyebb vele bánni. Ott a lakás tele van nagy ablakokkal, besüt a nap, zöld fákra néz. A városban sok az ismerős, a látnivaló, a tér.
Befolyásolhatják az én érzéseim a babát, vagy ő is érzékeli, hogy a lakás fényesebb, másként viselkedik az ottani mama?
(előtte próbálom nem mutatni, hogy mérges vagy szomorú vagyok)
Persze, hogy megérzi..... Mi 4 hónapot laktunk anyósnál, már az első héten kiakasztott, összevesztünk, mert kerek perec kikötötte, hogy az Anyukám ne jöjjön olyan gyakran, mert egymagamnak kell boldogulni a gyerekkel.... Persze Anyukám nem azért jött, hogy helyettem gondozza a gyereket, hanem hogy unokázzon. Na ugye jól indult az ottlétünk.... 4 hónapig tiszta nyűgi volt a baba, alig volt jó napja. 3 hete költöztünk a saját lakásunkba és azóta egy álom! Alszik rendesen, az utolsó 3 éjszakát átaludta, napközben vidám, jókedvű! Anyukám meg kedvére unokázhat, jön is minden nap!
Nem tudtok esetleg elköltözni, nincs lehetőség? 10 hós kislány anyukája.
Nagyon sajnálom a helyzetedet. Nálunk nem véletlenül, 5 év után azután hónapban jött össze a baba, miután a férjem lakrészét elkülönítettük, ideiglenes megoldásként. Sokkal nyugodtabb a kisbabám, amikor nem találkozunk anyóssal, jobban alszik. Így én is nagyon várom a teljes különköltözést, más helységbe, hamarosan sor kerül rá.
Valahol olyasmit olvastam, hogy a babák még látják az emberek körüli energiaburkot (aurát), és ha az nagyon eltér az anyáétól, arra nem jól reagálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!