Valaki írna nekem tésztás recepteket babának?
küldje el ismerősének
Bolognai spagetti
Heizer-Veneszné Laskai Nikolett kedvenc receptje
Értékelés:
A dietetikus véleménye:
A vöröshagymát pirítás helyett inkább főzzük meg, így kevesebb gondot okozhat a babának. Nyáron készíthetjük friss paradicsomból is, aminek magasabb a vitamintartalma, mint a konzerv sűrítménynek. Jó étvágyat! (A tápanyagszámítás 1 adagra vonatkozik.)
Idő: 30 perc
Nehézség: közepes
Hozzávalók:
4 adaghoz:
2 dl paradicsomsűrítmény
12 dkg spagetti tészta (durumtészta)
1/2 vöröshagyma
2 kk margarin
8 dkg csirkemell/pulykamell
oregano, petrezselyem, bazsalikom
Elkészítés:
A margarinon a hagymát megpirítjuk hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a csirkemellet, kicsit megízesítem a fűszerekkel, de csak nagyon kevés kell belőlük. Összeforraljuk. A tésztát megfőzzük. Összeturmixoljuk nagyobb babáknak csak összetörjük. Márk egyik kedvence.
Típus: Pépek
Életkor: 8 hónapos kortól
Diétás javaslat: Normál étrend
Én is most csináltam először hasonlót és nagyon finom lett.
Hozzávalók: husi, vöröshagyma, fokhagyma, cukkini, répa, oregano, só, fehérbors
2. válaszoló vagyok:
A paradicsomot kihagytam és persze ehhez jön a tészta.
A hozzávalókat bátran variálhatod. Én mindig a "felnőtt" recepteket használom "babásra" lefordítva. Van amit kihagyok belőle és mást meg hozzáteszek.
Jó főzőcskézést.
Mi is a paradicsommal vagyunk gondba, kicsit fáj tőle a pocija, de majd kipróbálom nélküle.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!