3 hónapos babának adhatok valamit tápszeren kívül?
A répa nagyon hasfogó, vigyázz vele.
A keksszel még várj 2 hónapot, a glutént 5-6 hós kor közt érdemes bevezetni.
A krumplit tápszerrel hígítva, kis mennyiségben kipróbálhatod.
A sütőtök-alma páros nagyon jó, rengeteg vitamin van benne, és szinte minden gyerek szereti:)
Ami még mehet: sárgabarack, őszibarack, vilmoskörte, esetleg őszilébe turmixolt banán, de csak már barnuló félben lévő banánból.
Én amúgy 4 hós kora előtt 1 héttel kezdtem a hozzátáplálást, elég aktívan, mert már 3 napja éhezett, csak éjszaka, félálomban fogadta el a tápszert. Első nap 3 étkezést kiváltottunk, persze orvossal egyeztetve :) Azóta végre szeret enni :)
Ha szereti a tápszert és nincs tőle semmi baja, szépen gyarapodik, én a helyedben nem sietnék, kivárnám a 6 hónapos kort. De ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, hogy elkezdd hozzátáplálni, először alma, sütőtök, répa, krumpli, barack, körte kis mennyiségben, ne akarj kiváltani étkezést, inkább csak kóstoltasd. Ha elfogadja a kanalas pépeket (nem tolja ki a nyelvével, nem folyik ki a szájából, hanem szépen lenyeli), egyfélét vezess be egyszerre, és azt 4-7 napig, fokozatosan növelve a mennyiséget. A keksszel biztosan várnék 5 hónapos koráig, és akkor is babakeksz, nem háztartási vagy babapiskóta. A déligyümölcsökkel is várnék még pár hónapot (mi 7 hónaposan kezdtük). Hazai, szabadföldi friss gyümölcsöket és zöldségeket ajánlanék, különösen azért, mert az ő szervezete még nagyon érzékeny.
Egyébként nem értem, hogy az orvosok és védőnők némelyike miért erőlteti ennyire 6 hónap alatti babáknál a hozzátáplálást :( Ha kivárod a féléves kort, akkor sem fogtok lemaradni semmiről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!