Ki tud olyan budapesti magánbölcsit, családi napközit, ahol szívesen fogadnak 1 év alatti babát?
Persze! De szerintem sok helyen nem vállalják. Nehéz egy ilyen picivel is foglalkozni a "nagyok" mellett!
Nálunk egy ennyire pici van. Szegénykém egész nap a járókában van! Sok mindent nem tudnak vele csinálni. Bevállalták, de nem örülnek neki!
eddig is offoltak :-), én is azt teszem tudni nem tudok, de vedd figyelembe, hogy az egy év alatti gyerekek után nem jár állami támogatés, márpedig erre az összegre a csanák és a magánbölik is jogosultak. másrészt az 1 év alatti babák napközbeni etetése valamilyen jogszabály miatt nehézkes.
harmadik, amit írtam... veszélyes ránézve. a járóka pedig sorvasztó egy kicsit.
szóval ha összeadod, hogy kaját te viszed+ki kell pótolnod az állami támogatás kb. annyi lesz, mintha egy bébiszitter fogadnál napi 6 órábam. legalábbis én így sámoltam ki anno - nálunk is felmerült, hogy 1 éves kora alatt beadjuk.. másként alakult.
hovatovább Te se gyest, se gyedet nem fogsz kapni, mivel a gyes a gyerek egy éves kora előtt nem jár. (gyed pedig azért nem, mert gondolom dolgozni mennél.) szóval az állam azt mondja, hogy almacsutka a kicsi arcodba, ha te visszamennél dolgozni 8 hó után mondjuk
nem hiszem, hogy van olyan ahol szívesen fogadnak. gondolom nekik se jó, hogy ott egy baba aki egész nap járókában van ahelyett, hogy tanulhatna forogni-kúszni-mászni-járni :(
mi játszó bölcsibe jártunk, az olyan, hogy anyuka is ott van vele és mondjuk kaját nekünk is vinnünk kellett mert nem főznek külön babáknak, a főzelékek tejesek, nem turmixolnak csak felvágják a nagyobbaknak.
egyébként én is úgy számolom, hogy ritka az olyan fizetés ebben az országban amiért "megéri" beadni a babát mert fizetni kell a bölcsit, napközit, gyedet megvonják, kaját, pelust, popsitörlőt vinni kell méghozzá duplán mert lába kél időnként...
De hogy lehet,hogy neked 6-szor annyi a fizud? Hiszen a gyed a fizud 70%-a, vagy max. a 100 valahányezer forint. 50-nél mindenképpen többet kellene kapnod!
Ettől függetlenül ezt te látod. Nekem a szívem szakadna meg. Én látom azt a picikét minden nap a járókában "senyvedni", amikor megyek a gyerekért. Inkább élnék picit szűkösebben, de ilyen korán nem adnám be!
Úgy lehet, hogy nem adózik... hanem zsebbe adják a többit... off... ennyit erről.
Amúgy szerintem is jobban jársz egy bébiszitterrel. Amúgy ismerek: Micimackó Magánóvoda Kispesten. Ott beveszik, remélem tudtam azért segíteni:)
Ennek van már bölcsije is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!