Mivel tehetném finomabbá a spenótot babámnak? Ti mivel kínáljátok?
A spenótnak pedig magában is elég markáns íze van.
Tehetsz bele rizst is, bár az sem ízesebb, mint a krumpli .
Próbálhatsz már beletenni kevés sót, pici fokhagymaport, egy pici vöröshagymát, vagy turmixolhatsz bele fehérrépát is.
Én ezeket szoktam.
Na, sikerült előkotorni a receptet.
Hozzávalók:
100g burgonya,
50g spenótlevél v uennyi fagyasztott spenót,
1 tojás sárgája (bár azt inkább csak 9 hónapos kor fölött ajánlják!)
1 teáskanál rizs-, kukorica- vagy kölespehely,
6 ek. tápszer v anyatej.
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk.
Annyi vízben, amennyi épp ellepi, megfőzzük. A spenótot megpucoljuk a száraktól, esetleg csúnyább levelektől, alaposan megmossuk folyó víz alatt. Forró vízben blansírozzuk ( újraforrás után 2 percig főzzük). Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A fagyasztottat elég felolvasztani. A megfőtt krumplit megtörjük vagy átpaszírozzuk, hozzákeverjük a tojás sárgáját, a pelyhet és a pürésített spenótot. Jól elkeverjük. Kisebb tűzálló formát (300ml) olajjal kikenünk, a zöldségpépet beletesszük. A formát egy fazékba tesszük, amit a forma 2/3-áig megtöltünk vízzel. Lefedve közepes tűzön a forrástól számított 10 percig főzzük. Közben a tejet v tápszert felmelegítjük, tehetünk bele egy kávéskanál instant pelyhet. A kész spenótkockákat a baba tányérjára borítjuk, a tejjel meglocsoljuk. Jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!