Hogyan tároljam a kinőtt babaruhákat kb 1,5-2 évig, hogy majd a kistesónak jók legyenek?
Én úgy csináltam, hogy mosás/száradás után még kitettem a napra jó szeles időben. Aztán bezsákoltam őket, és a zsákokba tettem levendulapárnácskát (én készítettem, de lehet kapni boltban is, vagy ha nem levendulát ,akkor molyriasztó cuccost).
3 évig álltak a szekrény mélyén, picit erős levendulaillatuk lett ugyan, de 2-3 mosás után már egyáltalán nem érződött.
Sógornőmtől 10, ill. 13 éves ruhákat kaptam úgy, hogy anno kimosta, kivasalta, és nejlon táskában tárolta. Most ismét kimosva, vasalva adta oda, így is fogom visszaadni.
Tesómtól olyan használt babruhákat kaptam, amiket évvel azelőtt nem mostak ki hasznákat után, és kb úgy tárolták őket, mint a turkálóban kinéznek. :( (Mégis, ami jár érte: köszönet, hogy adta!)
90 fokon kimosva használjuk, semmi baja. Mióta megtudta, hogy sógornőm visszakéri, azóta ő is igényt tart rá... Meg kellett volna kérdeznem, hogy milyen állapotban :))) Azt el sem tudom képzelni, hogy úgy, ahogy adta, valószínűleg csak kimosom majd, és úgy tároljuk nejlon táskában, ill. így is adjuk vissza. (Akitől kivasalva kaptuk, természetesen vasalva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!