16 hónapos babád megmutatja a mesekönyvben az egyes dolgokat?
Kisfiamnak már nagyon rég óta, kb. 10 hónapos kora óta "mesélek" mielőtt lefekszik. Ez persze nem abból áll, hogy olvasom a mesét, hanem mutatom, ami a képen van és úgy először megneveztem, aztán meséltem a képről, végül ő mutatta, hogy miről meséljünk. Kb. 14 hónapos korától már maga választja ki a könyvetés hozza, hogy meséljünk. Soha nem erőltettem, egyszerűen megszokta és megszerette a könyveket. Már nagyon korán- talán 1 éves korától-mutatja az ismert dolgokat a képen.
Most 19 hónapos.
Kislányom 16 hónapos, és ő imádja a mesekönyveket. Nagyon hamar elkezdte nézegetni őket (korábban a korárnál). Azóta van neki egy halom keménylapos, mivel imádja, mindig megleptük 1-1 darabbal. És igen, megmutogatja az állatokat (csak amiket ismer: maci, cica, kutya, fóka, varjú,stb.), és mondja hozzá a hangokat. Tárgyakat is mutogat már (hajkefe, fogkefe, autó, bicikli, stb.).
Van egy könyve, amiben van 1 egyoldalas nagy maci, annak a testrészeit ha kérdezzük mutatja, de egyből mutatja magán is. A szemét általában mindnek felismeri, a keze, orra, stb nem megy, mert az ugye minden állatnak más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!