Spontán perforált dobhártya? Bővebben lent.
1,5 éves kisfiam náthás már 5.napja.Szívtam az orrát rendszeresen mégis ráment a jobb fülére.Kedd este elalvás után 20perccel keservesen sírt szegénykém,nem lehetett megnyugtatni semmivel ezért bementünk az ügyeletre.Az orvos "megnyugtatott",hogy a gyerek csak felhúzta magát mert már "unja" a náthával járó kellemetlenséget...stb.Nem tudtam hogy kiröhögjem vagy megtépjem ott helyben!Tudtam,hogy valamije nagyon fáj,mert csak fogta a fejét fülét és ordított.Hazaküldtek,másnap vittem a háziorvoshoz,aki miután belenézett a fülébe majd elájult,hogy ezt az ügyeleten hogy nem vették észre,mert attól sírt így a gyerek,mert már feszítette a váladék a fülét.Spontán perforált a dobhártyája.Most kap antibiotikumot,tisztul az orra is füle is.Már magas láza sincs,csak hőemelkedése.
A kérdésem az lenne,hogy aki hasonlóval találkozott és van tapasztalata,hogy ilyenkor mi a következmény,kezelés az kérem írjon!Károsodik a hallása esetleg?Magától rendbe jön,vagy ilyenkor szokták műteni?
Minden segítő választ köszönök!!!!
Kicsi esélye van,h lyukas marad a dobhártya,nekem is ilyen az egyik,szintén egy nagyon gyors lefolyású középfülgyulladástól.Az égvilágon semmi problémám nincs vele,tökéletesen hallok mindkét fülemmel,semmi különleges kezelést nem igényel.Nem érezni,nem okoz problémát.
Az én gyerekeim is jártak már úgy párszor,h magától felszakadt a fülük,de semmi nem maradt nekik vissza,teljesen begyógyult a dobhártya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!