Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyermek-neurologusnál hogy...

Gyermek-neurologusnál hogy zajlik egy vizsgálat? Kisfiam 9 hónapos, enyhén hypotón és a dévényes gyógytornász javasolta, hogy keressünk fel egy neurológust.

Figyelt kérdés
Mit csinálnak ott, mi történik egy vizsgálat folyamán?
2011. máj. 18. 08:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Mi 5 hónaposan kerültünk el egy fejlődésneurológiai vizsgálatra,mert nem forgott egyáltalán a kisfiam. Egyszerű vizsgálat volt, megnézte a reflexeit, ülésbe húzta,hasra fektette, mászatni próbálta, és ezekből mérte fel,mi a helyzet,van-e komolyabb probléma. Szerencsére nálunk is csak enyhe fokú hypotóniát állapított meg, ill. azt mondta,hogy nagy súlyú a babám,emiatt lustább. Végül gyógytornát írt elő. Havonta egyszer voltunk nála, mindig újra felmérte mit javult egy hónap alatt. Most 9 hónapos a babám,már nem kell mennünk többet,mert ugyan nem mászik még,de az izmait már normális tónusúnak ítélte meg.
2011. máj. 18. 09:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekünk is ugyan ezeket nézte,amit az előző válaszoló írt.

Nálatok miben nyilvánul meg a hypotónia?Miért kell mennetek?Hogy alakult a mozgásfejlődése?

2011. máj. 18. 09:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Még az én kisfiam sem mászik és nem is kúszik, ezért vittem el pár hete Dévény-tornára. Elég későn kezdett el Ő is forogni, de már 2 hónapja gyakorlatilag az egész lakást bejárja, gurulva. A fejecskéjét ülésbe húzásnál nem valami szépen tartja, de a gyógytornász szerint azért, mert elég nagyocska :) Hason gyönyörűen kinyomja és tartja magát. A lábait állításnál nem igazán használja, viszont fekve gyönyörűen rugdos velük, tehát erő az van bennük, csak tudatosan nem használja őket. Hát itt tartunk, 9 hónaposan.
2011. máj. 18. 09:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Ugyanott tart az én 9 hónaposom is, mint a tiéd.2 napja kúszik hátra csupán,azt is csak a parkettán,mert ott könnyebben csúszik,szőnyegen nem csinálja,viszont 2 hónapja ő is csak gurulva közlekedik. A fejlődésneurológián azt mondta az orvos,hogy van rá remény,hogy mászni fog,de a gurulva közlekedő gyerekek többsége inkább csak azonnal feláll és megy. Majd meglátjuk. Persze szükség lenne mászásra,de ha kihagyja minden torna ellenére,akkor sem dől össze a világ. Minden baba máshogy fejlődik, a mieink lustibbak,de látod nem vagy egyedül.Én is sok anyukát tudok,és itt is sokan írták már,hogy kicsit lassúbb a babájuk mozgásfejlődése.Nincs nagy baj. Tornázzatok csak aztán várjuk az eredményt! :)
2011. máj. 18. 11:46
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igyekszem. Csak azért szeretném nagyon, hogy kússzon is és másszon is, mert sok szakember szerint ha a baba kihagy néhány fázist a mozgásfejlődés során, nagyobb eséllyel lesz később pl. tanulási nehézsége (dislexia, disgráfia, stb.) Persze ez sem törvényszerű, csak tudod első baba és szeretnék mindent nagyon jól csinálni! :) Minden jót Nektek is!
2011. máj. 18. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!