Átlagosan a babák mikor kezdenek el beszélni? 17 honapos a babám egy szót sem mond, az baj?
egy évesen kezdte mondani az értelmes szavakat.most 20 hónapos,2-3 szavas mondatokban beszél,több száz szavas a szókincse.a kedvenc mondókáit is tudja,persze nem egészben,de ha megállok,folytatja.amit tud elejétől a végéig, a tapsi,tapsi mamának,cukrot ad a babának.
de ez szerintem nem átlagos,hogy ő ennyit tud.
gondolom állathangokat utánoz már a fiad,meg van pár értelmes szava?babanyelven gagyog
Nem baj. Egyes babák már másfél évesen szépen beszélnek, mások csak két éves koruk után kezdenek. Az átlagnak a 2 évet szokták mondani.
Nekem két 21 hónapos kislányom van. Egyikőjük szinte semmit nem mond, talán 5 szót, a másik kb 15-öt. De nem zavar, tudom, hogy néhány hét, hónap múlva be sem áll majd a szájuk. Addig sem feleselnek :-)
Nekem is ikreim vannak,másfél évesek.Semmit sem mondanak,érteni viszont egyre többet értenek már,pl. "utasításokat".Ikernyelven egymással nagyon jól elbeszélgetnek:D
Szeretném ha már beszélnének,sokkal könnyebb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!