Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek melyik név lenne...

Szerintetek melyik név lenne jobb a lányomnak?

Figyelt kérdés
A vezetéknév Németh. A "választék": Lilien, Léna, Adél, Kornélia, Zsanna, Lúcia, Margaréta, Hédi, Alícia és Evelin, Ingrid, Lizett, Inez és Pilár. A második keresztnév már megvan, az Mara lesz. Mit gondoltok az első nevéről, melyik jön be inkább?
2011. máj. 17. 15:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A dédim Németh Ilona volt az szép dallamos, de ezek nem.

Egy másik ismerősőm Németh Csilla, az is szépen hangzik.

Amúgy nekem is különleges nevem van és nem szeretem, úgyhogy az Adél és talán még Margaréta a voksom. A Lilien, igaz úgy mint lili nagyon sok van.

Mara... hú de jó hogy nem így hívnak engem! Bocsi.

2011. máj. 17. 23:42
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát ha kimondod egyben a neveket, rá fogsz jönni hogy egyik sem az igazi,semmi dallamuk nincs,össze-vissza magánhangzók,ritka-furcsa nevek...

Én nem örülnék ha bármikor mondom a babám nevét mindenhol csodálkozva kérdeznék: "Micsodaaaa???"

A Kornélia amugy jó lenne,a Marával együtt már túlzás.

2011. máj. 18. 10:33
 13/14 A kérdező kommentje:
Azért lesz a második neve Mara, mert sok felmenőm Mária, de valami modernebbet szerettem volna, viszont a Maja nem tetszik, olyan, mint a méhecske. :( A felsorolt neveken túl másban nem tudtunk megegyezni a férjemmel. Egyikőtök írta az Elizát, ami azért nem jó, mert a szomszéd lányát hívják így, de nekem tetszik. A kedvenceim a Lilien, Léna, Hédi és Alícia, a többi a férjem választása. Végiggondolva és kimondva nekem a Lilien csengett a legszebben.
2011. máj. 19. 09:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Németh Lilien Mara?

Szerintem szebb a Németh Kornélia Mara :)

A Léna-Mara túl rövid, Adél-Mara nem hangzik jól, Zsanna-Mara sem, Lúcia-Mara sem, Margaréta-Mara nagyon MA_MA, Hédi-Mara szintén rövid, Evelin-Mara sem igazán illik össze, Ingrid-Mara sem, Lizett-Mara sem, Pilár-Mara meg...nagyon fura.

Szóval szerintem csak Kornélia-Mara a szép :) De a Lilien az ezüstérmes :) Ismerek egy Lilient (Lilit sokat, de Lilient csak egyet), nagyon szép lány, okos, különleges egyéniség, ezért pozitív.

2011. máj. 19. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!