Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyik pillanatról a másikra...

Egyik pillanatról a másikra apad a tej! Ma este először már nem szopott. Nem bírom feldolgozni hirtelen, itt sírok magamban! Segít valaki aki így járt?

Figyelt kérdés
Mindent összeeszek, iszok hogy legyen, de semmi eredmény! 4,5 hós most, a szivem szakadt meg, mikor az előbb szivta de semmi nem jött. Tápit vacsizott életében először teljes adagot. Napok óta szerencsétlenkedek, pótolgatom, a baba meg tök ideges, mikor nem jön a tej . Ugy felhúzza magát, hogy utána egyáltalán nem eszik még üvegből se, csak keservesen sír. Kész vagyok teljesen!!!
2009. márc. 12. 22:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam, de nekem mindig meg kellett küzdeni, hogy legyen valamennyi tejem, mindent ami kapható, vagy itt a fórumon írtak beszedtem, mégsem lett több sajnos. A 4. hónap végére abba kellett hagynom, de mindenki vígasztalt, hogy az is szuper, hogy 4 hónapig szopott, hisz valaki egyáltalán nem tud szoptatni. Ne keseredj el, próbálj meg mindent, a nyugalom a legfontosabb. De ne hibáztasd magadat, nem lesz semmi baja a babádnak, de azt azért ne hagyd, hogy annyira éhes legyen már, hogy úgy felhúzza magát.

Este amúgy is kevesebb a tej, napközben meg próbálj meg extra fejni a szopik mellett.

2009. márc. 12. 22:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, bízzál magatokban! Ha ő akar szopni, akkor nincs lehetetlen. Én is átéltem ezt, aztán ugyanúgy jártam, mint az egyik válaszoló. Nálunk is 5 hónapos korában alakult ki egyik hétről a másikra, hogy rendesen jött a tej és én is szoptatom még most is 11 hónaposan. Előtte, 4 hónaposan meg már 300 ml tápot is ivott naponta. Szóval tényleg sokat számít, hogy akarod!

Próbáld meg azt, hogy akár óránként is tedd mellre, hadd szívja ki a már szinte teljesen üres melledet is! És igyál jó sok folyadékot, minden szoptatás előtt 15-20 perccel. Nekem így sikerült visszahozni a "lehetetlent". Éppen beteg lett, tiszta nátha volt, és elhatároztam, hogy egész éjjel (meg nappal is) szinte 1-1,5 óránként szoptatni fogom, hogy meggyógyuljon. Így is tettem és sikerült. Másnapra meggyógyult, nekem meg 2-3 nap alatt megszaporodott a tejem.

Drukkolok neked, bízz magatokban!

2009. márc. 12. 22:44
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
szia! en is ugyanabban a cipoben jarok , mint te! Az en babam meg csak 3 es fel honapos. Most is itt ulok a gep elott es egyik kezzel fejek. Remelem, h sikerul megnovelnem a tejcsim mennyiseget, mert az en kisfiam, se nezte jol szemmel, h ma este ido elott elfogyott a vacsi. Arrol nem is beszelve, h o csak cicizve tud elaludni. Ma este ez is alig ment, mert felidegesitette magat az ures cicijeim miatt:-( Kitartas! En sem adom fel, megfogjuk tudni csinalni.Ha kell egesz ejszaka fejek.
2009. márc. 12. 23:11
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Én is sokat sírtam. Konkrétan három hétig csak síram. Durva hüvelyi szülésem volt, és csak a 4. nap indult be a tejem. Majd öt napig dőlt belőlem. A kislányom ráadásul nem bíra kiszívni. Másfél órát is sírt a cicimen én meg vonyítoztam a fájdalomtól. Kénytelen voltam fejni. Ez így ment öt napig. Etetés, fejés és mire végeztem addigre előlről az egész. Aztán hírtelen elapadt örökre. Reggel még volt 20! ml. és soha többet egy csepp sem. Mindent kipróbáltam én is de hiába. A kislányom most 10,5 hónapos gyönyörű egészséges kisbaba. Ha mindent megtettél és mégsem jön vissza a tejcsi akkor nincs mit tenni. El kell fogadni. A te babád legalább már 4,5 hónapig anyatejcsit kapott. Ez is nagy szó. Nézd meg az én példámat. Én is bele betegedtem. A mai napig fáj hogy ez történt, de ez van. A tápszertől is szépen fejlődik és nem is kövér mert 3540 Kg-val született és most 8500 Kg. Inkább próbálj megnyugodni, mert a babának az sokkal jobban árt, ha érzi hogy te ideges és feszült vagy mint az hogy anyatejcsi helyett tápit kap. Azért természetesen ne add fel! Drukkolok neked. Sok sikert

2009. márc. 12. 23:11
 15/18 anonim ***** válasza:
69%
Nekem a La Leche Liga sgített a szoptatásban még az első gyerek előtt.www.lll.hu .Mindenre van megoldás a lényeg hogy ne add fel.Megfogadtam azokat a tanácsokat amiket írtak ,így sikeresen tudtam szoptatni gyerekeimet(27,34,hónapig,a kicsi most is szopik 13 hónapos)Neked is sikerülni fog!!!
2009. márc. 13. 08:31
 16/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat, sokkal jobb már így, hogy"beszéltem" veletek:)
2009. márc. 13. 09:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Szeretnék érdeklődni,hogy miért lettem leszavazva?A La Leche Liga egy nemzetközi szervezet, amelyet gyakorló édesanyák alkotnak.Azért jött létre hogy segítsék az anyákat gyermekeik szoptatásában.
2009. márc. 13. 21:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Az utolsonak uzenem, h en felszavaztalak. Ismerem ezt a ligat, a honlapjukrol rengeteget tanultam a szoptatasrol. Sok problemank volt a szopizassal, de szerencsere megoldodtak. En is csak ajanlani tudom oket!
2009. márc. 13. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!