Most akkor mégis egészséges? Nem árt?
7 hónapja szültem, mindenki mondta, hogy ne legyen sokat picim a hordozóban főleg mikor még újszülött, mert nem tesz jót.Nem is tettem bele az első hetekben, aztán pár hónaposan már jol funkcionált pihenőszékként.Szerette.
De nagyon sok anyukát látok a környéken, akik konkrétan hordozóban viszik sétálni(aludni) babájukat.Mert ugye olyan kocsijuk van, amire rá lehet tenni.Nem arról beszélek, hogy leszalad a boltba és azzal egyszerűbb, hanem hogy abban altatja!Vagy leviszi a nagyobbat a játszótérre, a pici meg ott alszik a hordozóban.És tényleg pár hetes babák.Akkor most lehet?Nem árt?
Ja és a mostani divatos kocsik sport része is olyan mintha kagyló ülés lenne, ez nem kényelmetlen egy nagyobb babának?Az én fiam mondjuk nem hiszem, hogy tudna benne aludni, meg én szeretem hasra tenni a kocsiban, ilyenben nem lehetne...
Mindenki mást mondd. Én nem tettem egyiket sem hordozóba, kivéve az autóban. És ha még születne 5 gyerekem egyiket sem tenném bele hosszabb távra.
Autóval is megálltunk óránként nyújtózni ha messzire mentünk.
A babák gerince a méhben C alakú, görbe. És idekint is az marad. Sosem lesz egyenes, és ezt nem is szabad erőltetni. Az a legjobb a babának, ha ezt a fiziológiás görbeséget támasztja alá a hordozó. Sajnos ezt sokan nem tudják. :( Ezért jó a kagyló alakú hordozó, és a hordozókendő is. A hason fekvéssel, mászással alakul majd ki a nyaki görbület, a járással pedig az ágyéki görbület, és így lesz a gyermeknek felegyenesedve kettős S alakú gerince. Sosem lesz egyenes a gerinc, ez tévhit. (65 éves apósom is azt hiszi, hogy a gerinc egyenes... pedig hát nem az. Csak rá kell nézni.)
Kép a baba gerincéről: [link]
Én úgy tudom, hogy max. fél órát lehet benne az újszülött egyhuzamban. Én nem is tettem bele, csak ha autóztunk, vagy amikor már elkezdtük a hozzátáplálást, és még nem ült (5 hónapos volt).
És szerintem a hordozókendőben nem annyira görnyedt, mint az ülésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!