Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hibáztatjátok valamiért a...

Hibáztatjátok valamiért a szülés körülményeit, az orvosokat, vagy a magyar egészségügyet? Lett valaki babájának baja abból, hogy bezöldült a magzatvíz?

Figyelt kérdés

Nálunk úgy alakult, hogy annak ellenére, hogy a babám jól volt (az összes ultrahang, lepényáramlás, oxitocin terheléses vizsgálat szerint) beindították a szülést, szerintem azért, mert már egy hete bent feküdtem, és sokba voltam a kórháznak.Méhszájtágító kúpok, stb.Elkezdtem vérezni (az orvosom szabin volt), nem kicsit, mélyen fekvő volt a lepény, ami alapból indokolta volna a császárt, azonnal!Nem tágultam, ezért megcsászároztak.De akkor már zöld volt a magzatvíz, ami oxigénhiányt jelent.És ezzel másfél órát vártam a szabad műtőre.

Szerencsére a kicsi egészséges, de hypoton.7 és fél hónaposan nem kúszik, nem négykézlábazik stb. Járhatunk gyógytornára a makk egészséges gyerekemmel, akinek nem volt gond az izmaival a szülés napjáig..

2011. máj. 14. 12:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ja, 14:31 vagyok ismét, egyszer rá volt tekeredve a zsinór, de állítólag ez gyakori. az igazi gond a többszöri tekeredés
2011. máj. 14. 14:35
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam nehezen született meg.2x volt a nyakán a köldökzsinór,sokáig szenvedtem mire megtudtam szülni.Már ez is eléggé bántott,bár nem hibáztattam senkit.

Viszont!Első napja óta nagyon sírós volt.Csak az én fiam ordítását lehetett hallani állandóan.Első babás vagyok,teljesen tapasztalatlan,hallgattam a nővérekre akik azt mondták anyahiánya van a kicsinek.Na én szeretgettem is egész álló nap.2-3 naposan már azt mondták azért sír,mert felkapattam.Ha nagyon üvöltött elvitték csap alá nyomták. :(

Amikor hazajöttünk folytatódtak a sírások.3 napja voltunk itthon amikor belázasodott.Elvittük az ügyeletre és ott kiderült,hogy tiszta baktérium az egész szervezete.Borzasztó volt a vizelete és a vérképe is.Vesegyulladása is volt.Hónapokig antibiotikumozták mire rendbe tették.

Kérdezem én,miért nem vettek tőle legalább egy vizeletet a születése után?Akkor már a vesebaja is kiderült volna.

Ilyen a magyar egészségügy sajnos :(

2011. máj. 14. 14:43
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A szülésznőkből ábrándultam ki teljesen.Egy 20hetes inukált vetélés és egy szülés alatt amiket be tudnak szólni,falramásztam.Mintha nem lett volna elég bajom.
2011. máj. 14. 16:44
 14/17 anonim ***** válasza:
A nagynál nekem is zöld volt a magzatvíz,pedig csak a 38 hétben voltam,de szerencsére egészségesen született!A kicsivel is magánrendelésre jártam,sokat beszélgetett velem a dokim,de valahogy minden "problémát",amit felvetettem neki, annyival zárt le,hogy az teljesen jó .A szülésem napján is a rendelésén voltam és panaszkodtam,hogy rettentő sokat keményedik a hasam,mire ajánlott egy erősebb magnéziumot.Éjfélkor elfolyt a magzatvizem a 34 hetem közepén.Nem szülhettem nála,mert abban a kórházban nincs koraszülőttintenzív,ezért egy idegen kórházba kellett mennünk,idegen orvoshoz.Szerencsére a kisfiam egészségesen született, csak kisebb volt.Viszonylag jól végződött a kalandunk,mert 9 naposan hazajöhettünk,csak rengeteget idegeskedtünk,izgultunk....tudja az,aki átélte már.Mikor felhívtam,hogy megvan a baba,és hát a sok keményedés nem volt véletlen,csak annyit mondott,megesik az ilyesmi.Én úgy érzem,hibás volt,komolyabban kellett volna vennie.Nemsokára tervezzük a harmadikat,fogalmam sincs ezek után,kiben bízzak újra?De a barátnőm sokkal rosszabbul járt,Őt 1 hónap után pont haza akarták küldeni a kórházból,mikor megindult a szülése.Toxémiával feküdt bent ,de nem csináltak UH-t,mert nem volt zselé a kórházban.A kisfia 1,5kg-mal született és 3 hónaposan vihették csak haza.
2011. máj. 14. 16:48
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én igenis hibáztatom, az orvosomat és az altatóorvost is.

Idemásolom egy korábbi válaszomat, szerencsére a fiamnak semmi baja sem lett, nekem annál inkább.

"Én 2009 decemberében szültem a Baross utcában, sürgősségi császárral. A dokim táppénzen volt, este 8-kor az ügyeletes műtött.

Negyedszerre találták el a gerincvelőt, le van fotózva a derekam, 8 szúrásnyommal.

A bal oladalon ellenőrizték, hat-e a szer, de a jobbon nem!!

Végigüvöltöttem a műtétet, 3 férfi (köztük a férjem) fogott le, amint kiemelték a babát, azonnal nagy dózisú fájdalomcsillapítót kaptam vénásan. Állítólag műtét közben azért nem altattak el, hogy láthassam a babát!!!

Másnap az anesztes odajött bocsánatot kérni, azt mondta 10.000 esetből 1 ilyen van.

Mondjuk ez engem nem vigasztalt, biztos vagyok benne, hogy a fél évig tartó gyermekágyi depresszióm jórészt a borzalmas szülés következménye volt.......... "

Ma is rosszul vagyok ha eszembe jut az egész mizéria, én is napokkal előtte már kórházban voltam, mert begyulladt az epehólyagom.

2011. máj. 14. 17:08
 16/17 A kérdező kommentje:

Tényleg elkeserítő!!Egy-két válaszon ledöbbentem..Nagyon sajnálom azt is, ami Veletek történt, de adjon erőt a Pici!

Köszi a válaszokat!!

2011. máj. 14. 17:55
 17/17 anonim ***** válasza:
istenem ilyen orvosokat.. most olvasom hogy nállam is pont ilyenek voltak a szülés előzményei 4 napig feküdtem a szülőágyon várták hogy táguljak ,5 perces fájásokkal..hálistennek velem nem lett semmi.. sem apocimmel.. erősek legyetek..
2011. máj. 15. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!