Hibáztatjátok valamiért a szülés körülményeit, az orvosokat, vagy a magyar egészségügyet? Lett valaki babájának baja abból, hogy bezöldült a magzatvíz?
Nálunk úgy alakult, hogy annak ellenére, hogy a babám jól volt (az összes ultrahang, lepényáramlás, oxitocin terheléses vizsgálat szerint) beindították a szülést, szerintem azért, mert már egy hete bent feküdtem, és sokba voltam a kórháznak.Méhszájtágító kúpok, stb.Elkezdtem vérezni (az orvosom szabin volt), nem kicsit, mélyen fekvő volt a lepény, ami alapból indokolta volna a császárt, azonnal!Nem tágultam, ezért megcsászároztak.De akkor már zöld volt a magzatvíz, ami oxigénhiányt jelent.És ezzel másfél órát vártam a szabad műtőre.
Szerencsére a kicsi egészséges, de hypoton.7 és fél hónaposan nem kúszik, nem négykézlábazik stb. Járhatunk gyógytornára a makk egészséges gyerekemmel, akinek nem volt gond az izmaival a szülés napjáig..
Az én kisfiam nehezen született meg.2x volt a nyakán a köldökzsinór,sokáig szenvedtem mire megtudtam szülni.Már ez is eléggé bántott,bár nem hibáztattam senkit.
Viszont!Első napja óta nagyon sírós volt.Csak az én fiam ordítását lehetett hallani állandóan.Első babás vagyok,teljesen tapasztalatlan,hallgattam a nővérekre akik azt mondták anyahiánya van a kicsinek.Na én szeretgettem is egész álló nap.2-3 naposan már azt mondták azért sír,mert felkapattam.Ha nagyon üvöltött elvitték csap alá nyomták. :(
Amikor hazajöttünk folytatódtak a sírások.3 napja voltunk itthon amikor belázasodott.Elvittük az ügyeletre és ott kiderült,hogy tiszta baktérium az egész szervezete.Borzasztó volt a vizelete és a vérképe is.Vesegyulladása is volt.Hónapokig antibiotikumozták mire rendbe tették.
Kérdezem én,miért nem vettek tőle legalább egy vizeletet a születése után?Akkor már a vesebaja is kiderült volna.
Ilyen a magyar egészségügy sajnos :(
Én igenis hibáztatom, az orvosomat és az altatóorvost is.
Idemásolom egy korábbi válaszomat, szerencsére a fiamnak semmi baja sem lett, nekem annál inkább.
"Én 2009 decemberében szültem a Baross utcában, sürgősségi császárral. A dokim táppénzen volt, este 8-kor az ügyeletes műtött.
Negyedszerre találták el a gerincvelőt, le van fotózva a derekam, 8 szúrásnyommal.
A bal oladalon ellenőrizték, hat-e a szer, de a jobbon nem!!
Végigüvöltöttem a műtétet, 3 férfi (köztük a férjem) fogott le, amint kiemelték a babát, azonnal nagy dózisú fájdalomcsillapítót kaptam vénásan. Állítólag műtét közben azért nem altattak el, hogy láthassam a babát!!!
Másnap az anesztes odajött bocsánatot kérni, azt mondta 10.000 esetből 1 ilyen van.
Mondjuk ez engem nem vigasztalt, biztos vagyok benne, hogy a fél évig tartó gyermekágyi depresszióm jórészt a borzalmas szülés következménye volt.......... "
Ma is rosszul vagyok ha eszembe jut az egész mizéria, én is napokkal előtte már kórházban voltam, mert begyulladt az epehólyagom.
Tényleg elkeserítő!!Egy-két válaszon ledöbbentem..Nagyon sajnálom azt is, ami Veletek történt, de adjon erőt a Pici!
Köszi a válaszokat!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!