Mikor kellene elkezdenie oldalra fordulni a babámnak?
Szerintem semmit nem szabad erőltetni. Ő tudja mit bír, és mit akar csinálni. Nálunk négy és fél hónaposan fordult át hátról hasra, és előtte pár héttel kezdett szépen az oldalára fordulni. Addig csak háton volt, hason utált lenni. Most meg már nem bírom pelenkázni háton, mert állandóan hason van. Most hét hónapos.
Türelem, magától rá fog jönni, hogy kell.
Az én babám kb. 3-3,5 hósan fordult a hasáról a hátára előszőr,és 1 hónapja fordult a hátáról a hasára.Most 6,5hós.De volt kb.1,5-2 hónap amikor a hasáról se fordult a hátára csak sírt ha elfáradt, és megkérdeztem a védőnőt,hogy ez mitől van,hogy már 2 hónapja csinálta és most nem.Azt mondta egyeszerűen elfelejtette a mozdulatot.Azt mondta ne aggódjak majd újra menni fog. Egyébként meg a dokink azt mondta 4 hónapos koruk körül kezdenek el át fordulni.Egyébként meg egyéni.
Az ismerősömék babája 7 hósan ült,mászott, felállt ágy mellett és lépegetett.Az én babám a jövő 7en lesz 7 hós, és még csak hátra felé halad, körbe forog,és most próbálkozik előre felé kúszni.Viszont verbálisan meg sokkal jobban igyekszik kifejezni magát, mint az ismerős baba ennyi idősen.
Ne aggódj minden baba máshogy növekszik. Lehet a te babád 1 évesen már dumálni fog,de csak 1,5 évesen fog járni,de lehet az ellenkezője is.
De ha nagyon segíteni akarsz, én azt a tippett kaptam, hogy tegyek alá egy törölközőt,pokrócot, és amikor úgy látom,hogy próbálkozna akkor huzzam ki a hasa alól óvatosan,és ettől hogy így átfordul siker élménye lesz és többett fog próbálkozni.
Jó babázást.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!