Mennyire "jó gyerek" vajon a kislányom?
Biztos hülye kérdés, de nincsenek nagyon a környezetükben kisbabák, így nem tudom kihez viszonyítani a kislányom viselkedését. (Tudom, nem is kell, de mégis kíváncsi vagyok, vajon mennyire vagyok "szerencsés",vagy kevésbé az vele.)
10 hónapos. Napközben nagyon ritkán nyafog, eljátszik magában, mászkál, felfedez. Persze akar olyan dolgokat csinálni, amiket nem szabad, ilyenkor rászólok, de még sokszor nem érti (vagy nem akarja érteni:) - tanulgatjuk.
Evéskor van általában kisebb ellenállás, sokszor kell valamit a kezébe adnom, amivel elvan és közben gyorsan kanalazom a szájába a hamit.
Napközben 2x alszik - régebben betettem, és aludt, de mostanában kb 15 percig ott kell lennem mellette, mert ha látja, hogy kimegyek, felül és ordít. Néha nagyon nehezen lehet csak letenni, de általában szép lassan elszundikál. Egész nap összesen olyan 2 órát alszik.
Este is meg kell várnom, hogy elaludjon, bár régebben itt sem kellett bent maradnom. Éjjel még 11 körül van egy "álometetés", amúgy nem kell megetetnem. Az esetek 50%-ban nem kel fel éjjel, de a másik 50%-ban hajnali 3, vagy 4-től 1 órát is fent vagyok vele (sötétben, csendben). Nem sír, de nagyon nehezen alszik vissza.
Fürdés után az öltözést szinte mindig végigsírja, nem tudjuk, miért. Babakocsiban is mostanában elég nyűgös, nagyobb sétákra nem nagyon merek menni vele, mert egy idő után rázendít.
Én meg vagyok vele elégedve. :) Csak pl. apukám mondta múltkor, hogy rossz, vagy sírós, nem is tudom - de persze vendégsében tök másképp viselkedik. Ott nem tudjuk pl. betenni az utazóágyba, mint itthon a járókába, mert sírni kezd (gondolom azt hiszi, aludnia kell). Többet kell vele vendégségben foglalkozni, mert nyűgösebb és nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem alszik el.
Szóval itthon szerintem jó kislány összességében, de azért más is van így, ha nem otthon vagytok?
(Bocsi, hogy hosszú lett...)
ez, hogy jó meg rossz ez egy akkora baromság! már mitől lenne rossz egy 10 hónapos? ne viccelj már!
jó a kislányod, igaz kicsit sírós, majd túl lesztek ezen. arra próbálj rájönni, hogy miért sír fürdés után, lehet még pancsolna vagy fázik.
a vendégségben meg nem kell addig maradni, míg nyűgös lesz, gyertek haza aludni aztán délután megint lehet menni csavarogni. teljesen normális, hogy egy baba még nem akar egész nap vendégeskedni, fejletlen az idegrendszere, 1-2 óra bőven elég :)
Szerintem is baromság a jó meg a rossz kategória.
Amúgy a babád teljesen átlagos, sőt, mondhatni az átlagosnál kevesebbet sír.
Azt meg ne várja el senki - főleg ne az, aki nem a gyerek anyja -, hogy a gyerek majd ellesz akárhol magától, pl járókában, utazóágyban. Ez nem így van. Főleg idegen helyen, vendégségben meg kell adni a gyereknek a kellő figyelmet, odafigyelést. Ha ezt megteszed, úgy "mellesleg" hihetetlen sokat el tudsz másokkal csevegni, akár nyilvános helyen is. (Te is láttál már vonaton síró, hisztis, figyelemfelkeltő babákat, akiket az anyjuk nem tudott megrendszabályozni. Hát persze, hogy nem, ha csak annyit vár el tőlük, hogy maradjanak csendben, de ebben nem segíti őket azzal, hogy beszélget velük, mesél nekik, rájuk figyel.)
Szerintem teljesen átlagos ebben a korban. Az altatásnál azért igényli hogy bennt legyél, mert valószínű eljött a szep. szorongás, ez egy darabig így lesz.
Ha többet vinnéd társaságba, vagy játszótérre (lassan már lehet vinni) más gyerekek közé, akkor könnyebben feloldódna, nem érezné magát rosszul idegenek között.
Amúgy vendégségben mindenki vele foglalkozik (amit szerencsére szeret is), de pl. ebédnél nem tud leülni mindenki, mert akkor is kell vele foglalkozni. Ez szerintem nem baj, csak első unoka és nagyon ők se tudják már, mi várható el...
Csak az zavar, hogy itthon tényleg nagyon aranyosan elvan magában, és tudom csinálni a dolgomat, így kb senki nem fogja elhinni az Anyósélnál...:)
Tudom, ne törődjek vele, de azért kit ne zavarna az ilyen szitu?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!