Babakötvény hol és hogyan?
Itt megtalálod jól összefoglalva a dolgokat:
Annyit azért hozzátennék, hogy banki babakötvényt én nem nyitottam egyik gyerekemnél sem. Ennek az okai:
- a bankokban csak a szülői befizetés kamatozik normálisan, az állami befizetés olyan rosszul, mint ha sima bankszámlán tartanád.
- ha nem fizetsz be rá, rosszabbul kamatozik, mint ha a MÁK-nál lenne.
- tudom, ez a gyereké, de ha beüt a mennykő és hozzá kell nyúlni, nem tudsz, szerintem jobb az, ha nyitsz egy sima folyószámlát és lekötöd a pénzt, vagy egy megtakarítási számlát és oda pakolod a pénzeket (ha azt választod, hogy mindig fizetsz rá).
- csak a gyerek férhet hozzá, majd ha 18. elmúlt és akkor is csak korlátozott célokra veheti igénybe.
Szia!
Azon az oldalon tényleg mindent megtalálsz.
Én takarékszövetkezetnél nyitottam a kisfiamnak,nekünk ez volt a legszimpatikusabb.
Amit tőlem kértek:
babának:születési anyakönyvi kivonat,taj kártya,lakcím kártya,adószám,igazolás arról,hogy én kapom a családi pótlékot és a gyest.
nekem:igazolvány,lakcím kártya,taj szám,adó szám,számlaszámom.
Mi nagyon jónak látjuk a babakötvényt és kimondottan örülünk annak,hogy csak ő veheti majd ki a kis megtakarított pénzét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!