5 hónapos babának tojást?
Anyósom azt mondta, hogy a főtt krumpli mellé nyugodtan adhatok tojást, nem lesz tőle semmi baja...Nem is sima tojás, hanem olyan tojás, amit a tyúk nem bírt már kitojni, szóval csak ez a sárgája van megfőve a levesben...(nem tudom ez másoknál is szokás e ez a fajta).Mondom kicsi még ehhez, erre ő nevetve, dehogy kicsi, és nyújtotta felénk, törjem bele...Persze mondtam neki, hogy dehogy is, de ezen kicsit magamba kiakadtam...
Szerintetek?
Annyira utálom ezt, hogy az öregek mindent siettetnek és erőltetnek. A legjobb tudomásom szerint tojássárgáját 8 hónapos kor előtt nem igazán ajánlatos adni, fehérjét pedig 1 éves kora körül először. Minek kísérteni a bajt?
Persze ezeket az ajánlásokat nem kell hajszálpontosan betartani, tehát akár 2 hetet is lehet előre hozni, de egy fejlődő, növekvő szervezetnél azért 1-2 hónap sokat számít.
ne adj! tojás,hal - később, 1 éves korig nem adtam, allergének -később lehetnek allergiás tünetek forrásai
még, ha lenne anyatej elég, az elég lenne...
és reszelt alma, búzadara-kása. ilyenek
Te döntöd el, mit eszik, nem más. A védőnő, orvos segít.
Tojás SÁRGÁJÁT 8 hónapos kortól, fehérjét 1 éves kortól lehet bevezetni a baba étrendjébe! Előbb semmiképpen.
Tudod, 30 évvel ezelőtt én is tehéntejen nőttem fel, mégsem adnék kisfiamnak azt, akármennyire is ezt ajánlják nagyanyáink. Az orvostudomány nagyon sokat fejlődött, anyósodra ne hallgass.
én sem ajánlanám!
nekünk is mondta,a "mindentudó" nagyi, hogy nyugodtan csurgassak nyers tojás sárgáját a tejbe, mert ő is ezt tette a kisfiának.
nem tudom miért, nem lett "fényesebb a szőre" (ugye az állatoknál szokás ez, nem 2-3 hónapos csecsemőknél)
a lényeg- a lényeg 30 évesen ki is vették az egész epehólyagját, csak vezeték maradt, annyira gyulladt volt! szegény párom :( lehet rossz genetika, vagy helytelen táplálás???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!