Gyessel kapcsolatos kérdések? (bővebben lent)
Van egy tartósan beteg kisfiam (szívsövenyhiány miatt műtétre vár). Nincs munkaviszonyom. A terhességem előtt beiratkoztam egy eladói tanfolyamra, aminek a lényege az, hogy fél éven keresztül heti 6 vagy 7 napot 8 és fél órában oda kell lennem. Fizetést nem kapnék, ingyen dolgoznék, de fél év, s sikeres vizsga letétele után 2 szakmám lenne, s talán munkaviszonyt is biztosítanának. Mivel egy fizetés hosszú távon kevés, s a szakmámban nem tudok elhelyezkedni, így kijárnám. Csak ahhoz bölcsibe kellene íratnom a kicsit. Már egyszer felvettek, csak előtte pár nappal tudtam meg h veszélyeztetett terhes vagyok. S még egyszer meg szeretném próbálni a gyermekem fél vagy 1 éves kora körül, hogy beadom, s elmennék. Csak nincs kire bíznom. Páromnak heti 2-3 szabadnapja van, s 9-22-ig van oda. A nagyszülők messze laknak, apóssal élünk, de rá nem számíthatok, ha csak nem akarnám h a gyerekemet is elvegye a gyámhatóság, mint annak idején a fiát. De azt meg nem szeretném.
Ha beadnám bölcsibe, de nem dolgozok, hanem ezt a tanfolyamot járnám ki, kapnám a gyest?
Természetesen a tanfolyam után mennék munkába, hisz ez a célom.
Vagy le kell mondanom erről a tanfolyamról, mivel nincs kire hagynom a kicsit?
Kapnád a gyest, és a tanfolyam miatt jogosult is vagy a bölcsire.
Ne aggódj:) Sok sikert a tanfolyamhoz, és utána gyorsan találj valami tuti munkát:)
Ja, még azt elfelejtettem, mert hát ugye most kell beíratni a kisfiamat a bölcsibe, hogy megkapjuk, de ha a tanfolyam úgy szokott indulni, hogy amiután felhívom Őket, meg kell várni, hogy az a csoport, aki akkor jár, végezzen, s utána telefonon értesítenek, hogy felvettek-e, s majd pár hónap tellik el, mire megkapom a választ, a kezdés előtt 2 héttel.
Úgy hallottam, hogy a bölcsibe íratáskor kérnek igazolást, hogy tényleg nem ülők-e otthon. Vagy ráér akkor is igazolni, ha már elkezdődött a tanfolyam? S mi van akkor ha nem vesznek fel? Egyszer már visszamondtam, mondtam, hogy miért, igaz mondták, hogy legközelebb is jelentkezhetek. De hát ezt nem tudni mennyire komolyan gondolták, mivel már munka téren is jártam így.
Amint meghallották a trungsramban, hogy főiskolai végzettségem van, annyit mondtak telefonba, hogy majd értesítenek, ha felvettek, s mikor menjek be személyesen. Ez akkor volt mikor még nem tudtam h babát várok, s azóta se hívnak.
Egyszerűen mondd el a bölcsiben, hogy mi a helyzet, ugyanúgy, ahogy nekem ide leírtad. Biztosan fel fogják venni, efelől nincs kétségem.
Majd viszel igazolást, ha elkezdődik a tanfolyam, de valószínű már nem fogják kérni.
A gyes így is úgy is járni fog, még akkor is, ha a gyerek bölcsiben, te meg otthon ülsz.
Reméljük sikerül elkezdeni mihamarabb.
Mindketten rosszul tudjátok.
A gyes KIZÁRÓLAG a nagyszülőnek nem jár, ha a gyerek bölcsis, az anyukának igen.
Neked még akkor is jár a gyes, ha a gyereket bölcsibe adod, és otthon lógatod a lábad!
Mit gondolsz, azok, aki dolgoznak gyes mellett, hová teszik a gyereket? Értelemszerűen a bölcsibe..
Sajnálom hogy nekem nem hiszel, pedig értek hozzá, de hátha másnak sikerül meggyőznie.
És egy kis jogszabályi háttér:
20.§-tól kezdődően.
További szép napot neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!