A Fifi című mese inkább fiúnak való, vagy lánynak, vagy mindkettő nézheti?
A Fifi virágoskertjére gondolsz? Szerintem uniszex, ennek a célkorosztálynak még nem nagyon gyártanak külön lányos meg fiús meséket.
Mondjuk én a DVD borítója alapján a lányomnak vettem névnapjára, de ő nincs annyira oda érte, a kisfiam meg imádja, szóval ezen igazodj ki :)
fiú nem nézheti, szigorúan tilos, rá is van írva a borítójára! ;)
ne viccelj már, nézheti fiú is :)
A kisfiam most 21 hónapos, de eddig még nem nagyon találtam neki olyan mesét, ami igazán neki szólna. :-(
A fifi virágoskertje volt eddig az első, de semmiképpen sem szeretném félrenevelni valamilyen lányos mesével. :-)
Szerintem minden gyerek nézheti,emiatt nem lesz identitászavaros :D
Az én unokahúgom meg rajong a Scooby-Doo-ért(ami nem olyan lányos...),de imádja a rózsaszín dolgokat és egyáltalán nem viselkedik fiúsan.
A lányom (30 hónapos) szerint a fiús mesék:
Roary
Franklin
Babar unokája
Diego ( a Dóra abszulút lányos, ez a kedvenc mese :-D)
Eliás, a mentőhajó
Ezek jutnak hirtelen eszembe
Szia. Ezen ne aggódj. Én most 18/L vagyok, de amikor kicsi voltam, nagyon szerettem a fiús játékokat is. Van egy bátyám, és ha együtt játszottunk, mindig fiús játékokat játszottunk, és egy idő után már magamtól is. Pl voltak makettkatonái, és rájuk voltam teljesen kattanva, meg kisautói, tengeralattjárója, kishajója... De ugyanúgy barbie-ztam, mint a többi lány, volt barbie házam, barbie ruháim, plüssjátékaim, és mesefilmekből is néztem hercegnőseket is, meg duck talest meg bud spencer filmeket is. és semmi bajom nem lett, max annyi hogy nem lettem egy nyafogós kis p*csa, de ez nem akkora hátrány...
tudom, hogy te most a mesére gondoltál, de szerintem arra ugyanez vonatkozik. nem ismerem, amiről beszélsz, de szerintem minden mese mindenkinek való.
amúgy pedig olvass neki inkább sokat! grimm meséket, meg andersent, hidd el a gyerekek jobban szeretik, ha a szüleik hangja mesél nekik, és a képzelőereje is nő.
de ettől függetlenül bármit nézhet szerintem, ami gyerekek számára ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!