Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elmúlik valaha ez a taknyosság?

Elmúlik valaha ez a taknyosság?

Figyelt kérdés

ötleteket kérek!

a gyerek még mindig tiszta takony! hiába szívkodom az orrát ugyanúgy szrötyög! egyből szívás után is!!! sosem fog elmúlni ez hogy tele az orra? vagy nem lehet neki normálisan leszívni??? mert van hogy nem jön semmi belőle szívásnál, viszont alig kap levegőt meg hörtyög rötyög szrötyög!!!

2011. máj. 4. 08:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor kell valamit orrsprayt vagy orrcseppet használni, ami fellazítja a váladékot. Pl. Stérimar nagyon jó. Azzal befújom, várok egy picit, míg elkezd kifolyni a trutyi, és akkor leszívom neki.

Ebben az a veszélyes, hogy a túl sűrű váladék ráhúzódhat a fülére, vagy az arc- illetve homloküregben okozhat gyulladást.

2011. máj. 4. 08:35
 2/10 A kérdező kommentje:

igen igen, ezt tudom, pont ezért aggódom!!! azt elfelejtettem írni, hogy 6hetes a baba, porszívós orrszívót használok és csecsemőknek való nasivin orrcseppet.

teljesen így csinálom ám, hogy csöpögtetek, várok szívok.. de sz*rt sem ér... már halálra idegesít hogy szrötyög a gyerek a doki meg csak annyit mondd, szívjam...

hát szívok is vele eleget mert hogy a takony nem jön az tuti a gyerek meg alig kap levegőt...

2011. máj. 4. 08:41
 3/10 A kérdező kommentje:
de köszönöm a választ és azt az orrcseppet is ki fogom próbálni!!4
2011. máj. 4. 08:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szegény picurka.... :(

Még annyit csinálhatsz, hogy az ágya mellé tegyél egy lábosban gőzölgő sós vizet, az segít a könnyebb levegővételben.

Van egy baby luuf nevű balzsam is, amivel be lehet kenni a pici mellkasát, de ha jól tudom, azt csak 3 hónapos kortól lehet használni, inkább nézz utána, hátha...

2011. máj. 4. 08:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

És még valami: túl sokat szívni sem szabad, mert azzal is ingerled az orrnyálkahártyát, és csak még jobban beduzzad, még jobban elzárva a levegővétel útját.

Még eszembe jutott, hogy Fenistil csepp vagy Calcimusc nagyon jó erre, mert az orrnyálkahártya duzzanatát csökkenti, vagy Sinupret csepp is jó, csecsemőknek: naponta 3-szor 10 csepp adható.

[link]

2011. máj. 4. 08:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi, hogy esetleg a kiságy lába alá tegyetek könyvet, hogy ne tök vízszintben feküdjön. Párásíts, az orrszívót forgasd minden irányba, fogod "érezni", hogy hol a cucc.

Nekik még aránytalanul nagy az orrmandulájuk, és most meg is van neki duzzadva, tehát ez "normális". Meg ugye még ők nem tudnak a szájukon levegőt venni, azért olyan szörnyű...:-( amúgy nekünk eltartott vagy 3 hétig...:-(

Jobbulást!

2011. máj. 4. 09:24
 7/10 anniebianca ***** válasza:
= hónapos a kisfiam, 2x volt taknyos.Nálunk a lámpázás vált be. Bioptron lámpát szoktak használni, mi normál infrát használtunk, 3x-4x 10 perc naponta, csak a szemét le kell takarni,kötni.Nehezen tűri, de aztán bealszik rajta. Utána megindul a cucc, leszívhatod. Tehát csepegtetsz,lámpázol, szívsz. Kb 5 nap alatt kitakarítja. Ami még segít, hogy sokat viszed finom napsütésre, kis arcocskáját fordítsd a nap felé ha elaludt.
2011. máj. 4. 10:26
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!!! mindent kipróbálok csak legyen már jobb:)) köszi köszi!!!
2011. máj. 4. 12:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Adj neki Cebiont is, nálunk segített. Na nem az orrszívásban, de biztos hatott a szervezetére.
2011. máj. 4. 12:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is így voltam, míg végre elvittem fül-orr gégészhez, aki ezt mondta: Tedd félre az orrszívót, a sprayt mindent. Isten őrizz szívogatni, ha nem jön belőle semmi! Csak irritálod feleslegesen. Nem erősödött még meg a kicsid gégefője, gyenge a garat és a felbüfizett tejcsi pang neki a garatban. Semmi teendő nincs vele, és bajt sem okozhat, csak rosszul hangzik. Amint megerősödik, elhagyja, igaz ez hetekbe is telhet. Ha hat hónaposan is így szörcsög akkor hozd el újra!

Főleg kis súllyal született babákra jellemző.

Egyébként a fenistil csepp csak allergiás orrfolyás (szénanátha) esetén indokolt, ami pedig nem valószínű egy éves kor alatt.

2011. máj. 4. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!