Lehet atól zöld a babám kakija hogy váltott mellből szoptatok és sok előtejet szív?
Hú ezek a gondolatok hogy jönnek egy anyának?
Elötej? olyan nincs neked már, ez rendes tej ami jön. (gondolom 4-5 napos már elmúlt)
Zöld kaka a gyors emésztés miatt van, ami mind anyatejes mind tápszeres babáknál normális. mig kap tejet addig bármikor lehet. nekem a tápszeresemnek 5 hósan lett, az is normál volt.
A sok sok kaja miatt zöld a széklete, vagy ha beteg a kicsi.
Túleszi magát, nem bukja ki, aztán valamiért bezöldül a pocakban.
Próbáld meg büfiztetni, szopizik, amikor hisztizik, akkor felveszed büfiztetsz, és ha még éhes, tedd vissza, arra amelyikről levetted, csak köv etetéskor tedd a másik cicire. Amúgy a cici amíg szoptatsz sose lesz üres, mindig lesz benne.
A magzatszurok max egy hét alatt ürül, 7hetesen biztos nem az.
Kedves anyatejjel tápláló, szoptató anyukák!
Bízzatok a gyerek ösztöneiben, olyan hogy "túletetés", ilyen nincs. A baba annyit szopik, amennyire szüksége van, ha jól lakik abba hagyja. A széklet színe mindig attól függ, hogy az anyuka miket eszik. Ha ő ügyel arra, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes értékű táplálékokat fogyasszon, akkor nincs ok aggodalomra.
Az ha szoptatás közben hisztizik a kicsi, szerintem lehet hogy mohón szopik, és kicsit több levegőt nyel, ami miatt megfájdulhat a pocija. Vagy talán a mama evett valami olyat, amitől fáj a kicsi hasa.
Igazából az is nagyon fontos, hogy amikor szoptatunk, mindig nyugodtak legyünk, ne kelljen másra is figyelnünk, csak a babára koncentráljunk. Lehetőleg egy csendes sarokban szoptassunk, és amíg a baba nem végez, addig maradjunk csendben, és nyugodtan. Így lesz ő is kiegyensúlyozott természetű, biztonságban érzi magát, tudja hogy nyugodtan szopizhat, mert a mami megvárja hogy végezzen.
22.34-es. Nekem is mindig ezt mondta mindenki, hogy engedjem addig szopizni a babát, amig tele nem lesz, mert majd akkor abbahagyja. Nálunk volt, hogy 1 órákat is rajta volt, mígnem rájöttünk, hogy csak cumizik. Ennek az lett a következménye, hogy a mellemet nem csak evése használja. Kb 7 hós volt, amikor abbahagyta magától a szopit. Most 9 hós. Az elején még "szabályozni" kell őket, mert hajlamosak túlenni magukat, és az hasfájáshoz vezet.
Kedves kérdező. A zöld kaki lehet a túletetéstől, illetve, ha beteg a pici. Ha szagos (savanyú) a széklete, akkor elkaphatott valamit. Én mindig innen tudom, ha beteg lesz. Evés után büfiztesd meg rendesen, tornáztasd meg minden evés előtt. A nyöszörgés lehet a túlzott levegőnyeléstől is, ahogy előttem már írták. Nem biztos, hogy éhes. Ha a másik cicidre rakod, akkor abbahagyja a hisztizést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!