2 hónapos babám nem szeret hason lenni, pedig a gyermekorvos azt mondta, legyen többet, hogy erősödjön. Még nem tudja olyankor átfordítani a fejét?
Szerintem ha nagyon nem szereti akkor ne tedd hasra. Az én kislányom hypotón volt és a dévényes tornászunk azt mondta semmi értelme 3 hónapos kora előtt hasaltatni. Ha nem tudja rendesen emelni a fejét, nem lát semmit.
Nekünk 3 hónaposan nem emelte hason a fejét akkor kezdtük vinni kezelésekre.
Szia nekem most 4hós, születése óta üvölt hason!
Naponta 2ser pár percre leraktam, 2,5hósan tartotta már a fejét..
Nekem az jött be, hogy én lefeküdtem hanyat a babát meg hasra tettem a hasamon(remélem érthető) így is emelte a fejét, és forgatta,így elvolt 10-15percet egyhuzamban, mára már azt is utálja...
Semmivel sem vagyunk elkésve,lehet picit később fog forogni, de ez engem nem zavar
Nekem a babám hypoton volt, nyaki hipotóniája volt, gyakorlatilag nem tudta tartani a fejét.
Én a klasszikus gyógytornát követtem orvosi tanácsra(hasaltassuk, emeltessük a fejét, lengő felülés)-ami Dévényesek elleneznek nagyon. De nálunk működött 6 hetesen már tartotta tökéletesen a fejét és forgatta is. És nem is lett semmi baja,utána már minden mozgásformát időre és jól csinált. Nem volt szükség további tornára.
Úgyhogy én hiszek a régi, elavultnak tartott módszereknek és a korai fejlesztésnek. Mert számunkra sok idegeskedést és nem kevés pénzt meg időt spórolt meg.
Kisfiam 4 és fél hónapos, 2 hónapos korában utált hason lenni, belefúrta magát az ágyba, egyáltalán nem emelte és nem is fordította a fejét. Dévény-tornára járunk hetente 1x, ill. naponta többször hasra tettem, akkor is, ha sírás volt...nagyon sajnáltam, de muszáj volt..ennek eredményeképp ma már csak hason van, egyedül hasrafordul mindig mindenhol:)
Úgyhogy kitartást nektek, én sem hittem, h lesz ilyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!