Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális dolog hogy egy 5...

Normális dolog hogy egy 5 hónapos baba egy nap csak max 400 ml-t eszik?

Figyelt kérdés
Ma pl csak 230-nál tartunk eddig.A fogával szenved már lassan 1 hónapja de ez az evés már lassan 2 hónapja egyre drasztikusabban csökken.Teát iszik meg tejpépet eszik délelött max. 15 kanállal.A védőnő szerint ez mind a foga miatt van de ez már szerintem nem normális állapot.Egyébként nem sír, hogy éhes lenne meg nagyon mosolygós baba.
2011. máj. 2. 18:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Az enyém is ilyen keveset evett(illetve ennél kevesebbet!). Most is gondok vannak az evéssel. Most egy éves és 1/5-ét eszi a korához képest normálisnak, de mivel mosolygós, szépen fejlődik (11kg és 82 cm), a doki csak annyit mondt: "neki ennyi elég".
2011. máj. 2. 18:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Más tünete nincs?

Azt írod, hogy mosolygós, de lazább széklet?

Ekcémás bőr?

Szelesség, hasfájás?

Kisebb megfázásos-szerű orrszörtyögés, egy-egy köhintés?

Azzal meg tudlak nyugtatni, hogy annyit mindenképp eszik, hogy ne száradjon ki, ne fogyjon le, erre ügyelnek a babák!

Azért tudom, mert az enyém már alig 2 hónapos kora óta ezt csinálja, a hajamat téptem már!

Az első hónapban 85 dekát hízott, utána már csak havi 30 dekákat és, most az utolsó hónapban már csak 20 dekát összesen, most hat hónapos (a múltkor a buszon beszólt valaki, hogy 2 hónaposnak néz ki....), de nála kiderült az ok 3 hónapos korában: tejallergia, és az étvágya nem javul azóta sem, napi 600 milliket eszik a speciális tápszerből.

Ja és neki is volt olyan időszaka (az első nem evős 3 hónapban, amikor magától egész nap nem kért volna enni, ha én nem kínálgattam volna 2 óránként, mire nagy nehezen valamikor elfogadott egy-egy 50-60-as, esetleg 30-as adagot. Idegőrlő volt!)

A hozzátáplálással is gondjaink vannak, de mi egyedi esetek vagyunk!

Egy kivizsgálás esetleg nem ártana, mert esetleg vashiány is lehet a háttérben pl.

Kitartást!

2011. máj. 2. 18:32
 3/6 Ancsika34 ***** válasza:
Szerintem is, ha jókedvű és nem csökken a súlya, akkor ne izgulj, ez elég neki! Nekem a nagyfiamnak mondta anno a gyerekorvos, mikor csak virslit volt hajlandó enni hónapokig, abból is csak keveset, hogy érzi a gyerek, mennyi kell neki!
2011. máj. 2. 18:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én lányom is ezt csinálta, hóóót ideg voltam.

De ha rendesen hízik, és jókedvű, akkor nincs gond.

Amúgy lehet a cumin kéne kicsit nagyobb luk, vagy melegebben, vagy langyosabban szereti. Csomó rigolyájuk van már most...:-)

De figyu a tejpép de. nem túl jó ötlet, mert lassan emésztődik, és lehet azért nem iszik többet. Én a tejpépet éjjelre adnám...

2011. máj. 2. 18:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat elég megnyugtató, hogy legalább nem vagyok egyedül ezzel a gonddal.Más tünete nincs nem volt még beteg.2590g-al született most 6500g.A pépet azért adom délelött mert utána mindig van kaki és éjjelre nem akarom ezzel terhelni.Vettem neki ilyen multivitamint holnaptól azt akarom adni neki abban van vas.
2011. máj. 2. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát akkor nincs itt gond, nagyon szépen gyarapodik a kincsed..:-)

Azért ha melegebb idő van, akkor egy kis vízzel kínáld meg, mert a folyadék kell...aztán meg lassan gondolom kezditek a hozzátápit, akkor majd megint minden borul....nehogymá' jól érezzük magunkat..:-DD

2011. máj. 3. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!