Normális dolog hogy egy 5 hónapos baba egy nap csak max 400 ml-t eszik?
Más tünete nincs?
Azt írod, hogy mosolygós, de lazább széklet?
Ekcémás bőr?
Szelesség, hasfájás?
Kisebb megfázásos-szerű orrszörtyögés, egy-egy köhintés?
Azzal meg tudlak nyugtatni, hogy annyit mindenképp eszik, hogy ne száradjon ki, ne fogyjon le, erre ügyelnek a babák!
Azért tudom, mert az enyém már alig 2 hónapos kora óta ezt csinálja, a hajamat téptem már!
Az első hónapban 85 dekát hízott, utána már csak havi 30 dekákat és, most az utolsó hónapban már csak 20 dekát összesen, most hat hónapos (a múltkor a buszon beszólt valaki, hogy 2 hónaposnak néz ki....), de nála kiderült az ok 3 hónapos korában: tejallergia, és az étvágya nem javul azóta sem, napi 600 milliket eszik a speciális tápszerből.
Ja és neki is volt olyan időszaka (az első nem evős 3 hónapban, amikor magától egész nap nem kért volna enni, ha én nem kínálgattam volna 2 óránként, mire nagy nehezen valamikor elfogadott egy-egy 50-60-as, esetleg 30-as adagot. Idegőrlő volt!)
A hozzátáplálással is gondjaink vannak, de mi egyedi esetek vagyunk!
Egy kivizsgálás esetleg nem ártana, mert esetleg vashiány is lehet a háttérben pl.
Kitartást!
Az én lányom is ezt csinálta, hóóót ideg voltam.
De ha rendesen hízik, és jókedvű, akkor nincs gond.
Amúgy lehet a cumin kéne kicsit nagyobb luk, vagy melegebben, vagy langyosabban szereti. Csomó rigolyájuk van már most...:-)
De figyu a tejpép de. nem túl jó ötlet, mert lassan emésztődik, és lehet azért nem iszik többet. Én a tejpépet éjjelre adnám...
Hát akkor nincs itt gond, nagyon szépen gyarapodik a kincsed..:-)
Azért ha melegebb idő van, akkor egy kis vízzel kínáld meg, mert a folyadék kell...aztán meg lassan gondolom kezditek a hozzátápit, akkor majd megint minden borul....nehogymá' jól érezzük magunkat..:-DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!