Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Közgyógy kártyáról szeretnék...

Közgyógy kártyáról szeretnék mindent tudni. Hol kell igényelni? Mire lehet "használni"? Meg egyáltalán mi ez a közgyógy kártya?

Figyelt kérdés
2011. máj. 1. 10:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt Te is megtehetedd volna, de kerestem a guglin: [link]
2011. máj. 1. 11:00
 2/6 anonim ***** válasza:

hát atól függ, kinek akarod. Mert vannak különböző szabályok, nem részletezném.

Nekem tartós beteg a gyerekem, automatikusan az emelt családi pótlék mellé jár.

Azt jelenti, hogy az összes kezeléséhez szükséges gyógyszert (ő cukorbeteg, így-inzulint, tűket, vércukormérőt, tesztcsíkot, pen-t, cukrot-ingyen kap-de törvényben meghatározott időszakonként és mennyiségben)illetve van egy gyógyszerkerete, azt hiszem egy tízes havonta, amit elkölthetek közgyógyra kapható gyógyszerekre, oltásokra.

Ha beírod a keresődbe, az internetes patikákban kapható összes terméknél fel van tüntetve lehet e közgyógyra kapni és ami igen, azt felirathatod a gyógyszerkereted erejéig

Az önkormányzatnál igényeltük, az emelt családiról szóló igazolással.

De vannak akiknek automatikusan jár (mint a fiam esetében) vannak akiknek rászorultsági alapon, vannak akiknek csak akkor ha elér a gyógyszerszükségletük egy bizonyos határt (például anyukám az összes gyógyszerét 90%-os támogatásra kapja, így havonta pár ezer forintot költ gyógyszerre, így nála nem jön szóba, hiába lenne egyébként jogosult rá)

2011. máj. 1. 11:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Én még annyival egészíteném ki az előttem válaszolót, hogy "fizikai" betegség mellett a segédeszközök is ingyenesek. A lányom epilepsziás, és mozgássérült. A gyógyszerek, ortopéd cipők, egyég járást segítő eszközök támogatottak, persze nem automatikusan 100 %-ban, de van ami igen.
2011. máj. 1. 11:05
 4/6 A kérdező kommentje:

Igazából a kislányomnak le kellett távolítani az egyik hüvelykujját. Az emelt családiról pénteken kaptam meg az igazolást, ezért érdeklődök hogy mik a továbbiak mert a gyermekorvosunk egyenlőre csak annyit mondott hogy igényeljük meg.Ezért érdeklődök mert még nem tudakoltam meg az orvostól hogy mi is ez tulajdonképpen.

Végül is nekünk nincs szükségünk gyógyszerekre, segédeszközökre.Ezért kérdeztem hogy a mi esetünkben mit jelent ez a kártya.Köszi

2011. máj. 1. 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Igényeld meg, bajod nem lesz tőle, ahogy írták, az emelt családi mellé alanyi jogon jár. És a jóég tudja, mikor lesz rá szükség, pl antibiotikumot is tudsz kiváltani az éves 6000.-Ftos gyógyszerkeretre, vagy ha 3 éves kora után nem szobatiszta, akkor pelenkát is írnak fel közgyógyra (napi 4 db -> 3 havi adag 3x120 db) azért nem mindegy.

Ha meg a hüvelyujját kellett csonkolni, akkor biztos, hogy kell majd neki valami segédeszköz, mert az a legfontosabb ujjunk, de ebben ortopéd orvos tud segíteni, pontosabban, az csak felírja, inkább hasonló cipőben járó anyukák fognak neked gyakorlati ötleteket mondani...

2011. máj. 1. 13:35
 6/6 anonim ***** válasza:

A 11.05-ös vagyok.

Én is azt tanácsolom, hogy igényeld meg a kártyát, nem kerül semmibe, talán egy kis utána járás az egész. Sokkal több előnye van mint amennyi időt igénybe vesz a pár papír kitöltése és beszerzése. Mint az előttem válaszoló is írta, egyéb gyógyszereket is kiválthatsz ingyen, vitamint, orrcseppet, stb. nem kell, hogy az "ujjával" függjön össze a gyógyszer.

Sajnálom ami a lányoddal történt:(

2011. máj. 1. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!