Kislánynak mikor vágjátok le először a haját?
Mindkét lányomnak 4 hónapos korától vágni kellett elöl a haját, mert nem hullott ki a babahajuk, hanem nagyon gyorsan nőtt. Az első komoly nyírás 15 hós koruk körül volt. A hosszú babahaj alatt elkezdett nőni a sűrű, de még rövid erősebb, ettől elég érdekesen néztek ki.
Amíg aranyosnak látod a kislányodat ezzel a taréjjal, és őt sem zavarja, fölösleges hozzányúlni, attól nem fog a többi jobban nőni.
Én nem vágnám le,de ez saját vélemény.Lesz az még sok és hosszú.
Igaz,ilyen "problémám" nincs,mert lányom alapból hosszú és sűrű hajjal született és már 3x vágtam a frufruját.
Én úgy tanultam, hogy másfél-két éves kor körül van egy élettani hajváltás, ami több hónapos folyamat (persze gyereke válogatja, van akinél akkorra már befejeződik) és sűrűbb, kevésbé puha/selymes és gyorsabban növő haja lesz a gyerkőcnek.
Tehát nem attól nő gyorsabban a hajuk, vagy sűrűsödik meg, mert vágják, hanem általában az első frizurázkodások egybeesnek a hajváltás folyamatával, és a szülő a vágásnak tulajdonítja a pozitív változást.
De hogy konkrétan a kérdésre is válaszoljak: hátul esetleg levághatod neki, kényelmesebb lesz nyáron, hogy nem melegíti.
Amúgy a lányomnak a lányomnak nagyon kis semmi haja volt még kétévesen is, és tincsenként más-más hosszúságban pár szál lengedezett ide-oda, nagyon idétlenül nézett ki. hátul meg nőtt veszettül... Úgyhogy végül egyenletesre vágtam, hogy legalább valami formája legyen, és ahogy nődögélt később, úgy alakítottam ki a frizuráját.
1 éves volt, amikor levágtuk neki először géppel egyformára. Olyasmi volt, mint a tiednek, középen hosszabb, oldalt és hátul szinte semmi. Levágtuk egyformára, és hihetetlen változást tapasztaltunk, egyből besűrűsödött neki, és nagyon szépen és gyorsan elkezdett nőni neki :)
Szerintem vágjátok le neki, mindenképpen jót fog tenni, hogy nem azok a vékony hosszú babahajak lógnak.
Vágjátok le szerintem a "tarajat" pár centisre. Próbálgass csatokat tenni neki bele, hogy szokja, és ha már rövid a haja, legalább a csatoktól csajosabb lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!