Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha egy pici baba este sokat...

Ha egy pici baba este sokat alszik, az lecsökkenti a napközbeni alvásigényét?

Figyelt kérdés
Most 9 hetes a kisfiam, este 7-10 órákat is alszik egyben. Napközben viszont csak félórákat, azt is a mellkasomon. Ha leteszem felébred. Ha már alszik (azt is csak délelőtt) 2-3 órát annak nagyon örülök! Normális ez így?
2011. ápr. 28. 10:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 3 hónapos koráig jóformán csak este aludt. Akkor mondjuk elég sokat, elég jól, de napközben max. 20 perceket, kb. 3x! A dokim azt mondta, hogy vannak ilyen babák.

3 hónapos korától viszont jobban aludt napközben is. Akár 2 órát is aludt egyhuzamban. Most 7 hónapos,és megint csak 20-30 perceket alszik napközben.

2011. ápr. 28. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen,az enyém is így volt anno,elég hosszú ideig.Sokára állt be hogy aludjon egyhuzamban másfél órát.Éjjel 12 órát aludt egyhuzamban,napközben csak 20 percekre elszundított.Gyerekorvosnál rákérdeztünk,azt mondta normális,hisz megvan az órák száma,amit alvással tölt.Nagyon fárasztó volt,hogy egész nap nem aludt..
2011. ápr. 28. 12:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekünk is így van, hol alszik hol nem. Egyik nap szépen csucsul másik nap semmit nem alszik egész nap. Nem értem Én sem hogy mitől van, éjszaka 8-9 től alszik reggel 6-7 ig. Napközben pedig van hogy nekem is csak a mellkasomon alszik, vagy még ott sem. És amikor egész nap nem alszik akkor persze este nyűgös!!
2011. ápr. 28. 12:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Pont így van nálunk is! Áldás, hogy az estét átalussza de napközben semmit nem tudok csinálni! Ti, hogy kötitek le a figyelmét? Az én babám egyedül max.20-30 percig van el magában a hintában vagy a tornázón utána követeli, hogy vegyük fel, foglalkozzunk vele. Szóval este 9-ig úgymond non-stop szórakoztat!:) Utána kezdek hozzá azoknak a dolgoknak az elvégzéséhez amit napközben kellett volna(amíg ő alszik):) Ti, hogy oldjátok meg a házimunkát egy ilyen napi ritmusú baba mellett? Praktikák?
2011. ápr. 28. 13:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Sajnos én is így voltam,mint te,lefekvés után kezdtem el főzni,felmosni,mosni,stb...Pedig nekem nem is volt karbanülős,elvolt egymaga is,mégis így esett,és akkor még jól is esett,hogy zavartalanul elvégezhettem.Most hogy másfél éves,én még ezeket az időket is visszasírom,mivel most sem este,sem napközben nem tudok tőle semmit sem csinálni(este már azért nem,mert kidőlök).Egyébként próbáld meg hogy odaviszed a házimunkáid közelébe,anno nekem a vasalást pl. imádták nézni(most már feldöntenék az állványt)
2011. ápr. 28. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!