Van itt olyan Anyuka, aki majd' megfeszült a szoptatás alatt, hogy leadjon pár kilót, de nem sikerült, majd a szoptatás végeztével megindultak lefelé a kilók?
Nagyon el vagyok már keseredve,szinte salátán élek,nem nassolok,és 1-2 kgnál többet nem sikerül fogynom,már csak abban bízom,hogy a hormonháztartásom "nem engedi el" a kilókat.
8 hónapos a picim,még 2-4szer szopik naponta.
Aki ilyen cipőben járt/jár, kérem írjon.
Ne aggódj!Én a terhesség alatt felszedtem kb 9 kg-ot, 68 kg voltam mikor terhes lettem.6 hónapja szoptatok és 77,5 kg vagyok...szóval plusz 10 rajtam van és képtelen vagyok leadni.Én is próbáltam a nassolást abba hagyni, kevesebbet enni, de ez csak 1 napig ment, mert kevesebb lett a tejem.Akkor elhatároztam, hogy nem érdekel, a szoptatás fontosabb.De igazából ezzel csak nyugtatom magam, mert baromi frusztráló, hogy nem jönnek rám a ruháim...de nem tudok mit tenni, igyekszem sokat sétálni a jó időben, hogy legalább a kondim ne béka feneke alatt legyen, meg őgy barnulok picit, amitől jobban érzem magam:)
Ja és én is abban reménykedek, hogy mikor abbahagyom a szoptatást lemennek a kilók, de 1 éves korig szeretnék szoptatni, utána meg jó lenne egy kistesó, szóval nem tudom mikor leszek a régi :( :)
Én is azt hittem, hogy majd a szoptatással lemennek a kilók. Tévedtem. :(
53-mal kezdtem a terhességet, 20 kg jött fel a végére. Szülés után lementem olyan 67-re, majd szoptatással vissza 72-73-ra. Lassan fél éve nem szoptatok, most 66 kg-nál tartok. Különösebben nem teszek érte semmit, pedig jó lenne mozogni, biztos hamarabb lemenne a fölösleg. Szedem a búzafű kapszulát (más okból is), lehet, hogy ez is segít.
Nem izgatna a plusz, ha még mindig szoptatnék, de sajnos nem sokáig tudtam.
Szóval valószínűleg Te is az a típus vagy, aki nem a szoptatás alatt fogy, hanem utána. Úgyhogy ne izgulj, majd lemegy. Örülj, hogy még mindig szoptatsz! :-)
Szia!
Szerintem kb úgy érezheted magad, mint én.
DETTÓ!
Max 1400 kcal naponta, gyakorlatilag salátán, natúrjoghurton és csirkemellen élek 11 hónapja. MIndenki más már rég 40 kiló lenne, de én a 70-hez vagyok közelebb.
Ja és heti 3x torna, mostanában meglett a régi jó futómelltartóm, most futok.
Hónapok óta egy kocka csokit se ettm, csak most húsvétkor törtem meg a diétát.
A formám sokkal jobb, de kilókban szinte észrevehetetlen.
Ja, és nem megy el a tejed, 8 hónap alatt gondolom, te is kitapasztaltad, hogy mennyi kaja kell, az én gyerekem még 5-6x is szopik egy nap.
A fő kérdés: voltál laboron?
én körbejártam a témát ezerszer, itt olvashatsz érdekes dolgokat:
www.endokrinkozpont.hu
ha van más tüneted is, előfordulhat, hogy a szülés óta alultermel a pajzsmirigyed, ami nagyon gyakori dolog és állítólag a szoptatás után jobb lesz.
írj privátot nyugodtan.
Üdv!
szia kedves Utolsó,nem voltam laboron,nem is nagyon szeretnék...
ez a pajzsmirigy dolog amugy érdekes,de nem érzek magamon más "rendelleneset", ami érdekes és amitől megőrülök, hogy annyira azért nem érzem magam kövérnek,mégsem jön rám semmi és olyan puha vagyok mint a nemistudomén...kelt tészta. Vizes lennék? dehát arról csak tudnék..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!