Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan Anyuka, aki...

Van itt olyan Anyuka, aki majd' megfeszült a szoptatás alatt, hogy leadjon pár kilót, de nem sikerült, majd a szoptatás végeztével megindultak lefelé a kilók?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok már keseredve,szinte salátán élek,nem nassolok,és 1-2 kgnál többet nem sikerül fogynom,már csak abban bízom,hogy a hormonháztartásom "nem engedi el" a kilókat.

8 hónapos a picim,még 2-4szer szopik naponta.

Aki ilyen cipőben járt/jár, kérem írjon.

2011. ápr. 27. 19:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Szoptatás alatt ne fogyókurázz és ne csak salátán élj mert el fog apadni a tejed!Örülj,hogy még tudod szoptatni!Majd le fogysz ha már nem szoptatsz,legalábbis nekem ez a véleményem!Én sajna csak 7,5 hós koráig tudtam szoptatni de bármit megadtam volna,hogy legalább 1-1,5 éves koráig szoptassam és a plusz kilók sem érdekeltek volna ennek érdekében!
2011. ápr. 27. 19:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés.
2011. ápr. 27. 19:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a szülés után 3 kg-mal kevesebb voltam mint teherbeeséskor. A szoptatás alatt híztam 10 kg-ot. Utána a stressz miatt még 10-et. Így kezdtem a második terhességemet, aztán szülés után minusz 3 kg. Majd műtét, kötelező diéta és lement 25 kg. Szóval én nem fogytam a szoptatás után, de ez azért volt, mert a stressz miatt zabáltam.
2011. ápr. 27. 19:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Amúgy a nőgyógyászom azt mondta ne is számítsak fogyásra, mert ilyenkor raktároz a szervezet. (2. válaszoló) Ja és hozzátette utána csak úgy repülnek majd le kg-ok, ha diétázok, de én zabáltam.
2011. ápr. 27. 19:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Ne aggódj!Én a terhesség alatt felszedtem kb 9 kg-ot, 68 kg voltam mikor terhes lettem.6 hónapja szoptatok és 77,5 kg vagyok...szóval plusz 10 rajtam van és képtelen vagyok leadni.Én is próbáltam a nassolást abba hagyni, kevesebbet enni, de ez csak 1 napig ment, mert kevesebb lett a tejem.Akkor elhatároztam, hogy nem érdekel, a szoptatás fontosabb.De igazából ezzel csak nyugtatom magam, mert baromi frusztráló, hogy nem jönnek rám a ruháim...de nem tudok mit tenni, igyekszem sokat sétálni a jó időben, hogy legalább a kondim ne béka feneke alatt legyen, meg őgy barnulok picit, amitől jobban érzem magam:)

Ja és én is abban reménykedek, hogy mikor abbahagyom a szoptatást lemennek a kilók, de 1 éves korig szeretnék szoptatni, utána meg jó lenne egy kistesó, szóval nem tudom mikor leszek a régi :( :)

2011. ápr. 27. 20:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de én a szoptatás alatt tartottam a súlyom, annyi édességet ettem, amennyi csak belém fért, és nem ment se le, se fel a mérleg (2 kilóval kevesebb voltam, mint ahogy elkezdtem a terhességet) Lassan fél éve abbahagytam, most mértem magam.... a szopis súlyhoz képest 4,5 kilóval vagyok több... Szóval nálam a szopi után jöttek fel a kilók rendesen. Pedig annyi édességet nem eszem.
2011. ápr. 27. 20:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is azt hittem, hogy majd a szoptatással lemennek a kilók. Tévedtem. :(

53-mal kezdtem a terhességet, 20 kg jött fel a végére. Szülés után lementem olyan 67-re, majd szoptatással vissza 72-73-ra. Lassan fél éve nem szoptatok, most 66 kg-nál tartok. Különösebben nem teszek érte semmit, pedig jó lenne mozogni, biztos hamarabb lemenne a fölösleg. Szedem a búzafű kapszulát (más okból is), lehet, hogy ez is segít.

Nem izgatna a plusz, ha még mindig szoptatnék, de sajnos nem sokáig tudtam.

Szóval valószínűleg Te is az a típus vagy, aki nem a szoptatás alatt fogy, hanem utána. Úgyhogy ne izgulj, majd lemegy. Örülj, hogy még mindig szoptatsz! :-)

2011. ápr. 27. 20:47
 8/10 A kérdező kommentje:
hát igen...8 hónapja szoptatok és ugyanannyi vagyok,mint amivel a kórházból kijöttem. Úgy irigylem azokat,akik "belefogynak" a szoptatásba,azokról nem is beszélve akik mindezt zabálva teszik..2-3 hónapig én is azt hittem,hogy majd megindulnak lefelé,de olybá tűnik tévedtem,na de hogy diéta és sport ellenére sem fogyok azt azért nem gondoltam volna.
2011. ápr. 27. 20:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem kb úgy érezheted magad, mint én.

DETTÓ!

Max 1400 kcal naponta, gyakorlatilag salátán, natúrjoghurton és csirkemellen élek 11 hónapja. MIndenki más már rég 40 kiló lenne, de én a 70-hez vagyok közelebb.

Ja és heti 3x torna, mostanában meglett a régi jó futómelltartóm, most futok.

Hónapok óta egy kocka csokit se ettm, csak most húsvétkor törtem meg a diétát.

A formám sokkal jobb, de kilókban szinte észrevehetetlen.

Ja, és nem megy el a tejed, 8 hónap alatt gondolom, te is kitapasztaltad, hogy mennyi kaja kell, az én gyerekem még 5-6x is szopik egy nap.

A fő kérdés: voltál laboron?

én körbejártam a témát ezerszer, itt olvashatsz érdekes dolgokat:

www.endokrinkozpont.hu

ha van más tüneted is, előfordulhat, hogy a szülés óta alultermel a pajzsmirigyed, ami nagyon gyakori dolog és állítólag a szoptatás után jobb lesz.

írj privátot nyugodtan.

Üdv!

2011. ápr. 27. 21:23
 10/10 A kérdező kommentje:

szia kedves Utolsó,nem voltam laboron,nem is nagyon szeretnék...

ez a pajzsmirigy dolog amugy érdekes,de nem érzek magamon más "rendelleneset", ami érdekes és amitől megőrülök, hogy annyira azért nem érzem magam kövérnek,mégsem jön rám semmi és olyan puha vagyok mint a nemistudomén...kelt tészta. Vizes lennék? dehát arról csak tudnék..?

2011. ápr. 27. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!