Hol, hogyan, mikor és milyen papírokat kell elintézni egy újszülöttnek?
Sziasztok!
Mikor a legcélszerűbb elkezdeni születendő gyermekünk papírjait?
Pontosan miket, milyen papírokat? És hol?
Mi a teendő ha az apuka meggondolta magát és nem vállalja gyermekét így nincs apasági nyilatkozat?
Milyen papírokkal kezdjem?
Kórházi távozásunkhoz milyen papírok, dokumentumok kellenek?
Köszönöm a válaszokat!
nekünk a kórházban intézték a születési anyakönyvi kivonatot és a lakcím kártyát. hazamész akkor a taj kártyát kell legelőször intézni, mert mindenhez később az kell.
családi pótlékot és anyasági támogatást az államkincstárnál ld. honlapján, tgyás-t munkahelyen.
kórházból hazajövet kapsz zárójelentést és én kaptam a dokitól egy igazolást, hgoy részt vettem 4 terhesgondozáson. ez majd az anyasági támogatáshoz kell.
Minél korábban és gyorsabban.
Az anyakönyvi kivonatot, a taj és a lakcímkártyát általában intézi a kórház.
Kb. 10 nap múlva lehet menni a megadott okmányirodába, ott megkapjátok az anyakönyvit és a lakcímkártyát. A taj kártya postán érkezik. Az adókártya is postán jön, ennek változó az ideje.
A kórházban kapsz zárójelentést (tied, a babáé), kórházi igazolást a benn tartózkodásról, igazolás az anyasági segélyhez, a baba oltási kiskönyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!